Egy örömhír és négy segélykiáltás

Segítőkész olvasóink segítségével sok örömöt szerzett unokáinak egy győr-ménfőcsanaki nagymama. Újabb leveleket tettünk közzé, amelyekben lapunk olvasóitól sokan várnak segítséget szükséghelyzetükben. A Szabad Föld hetilapban Az olvasó oldalán működő segítő rovatban megjelent leveleket közlünk az interneten is.

Család-otthonOlvasói levél2014. 04. 17. csütörtök2014. 04. 17.
Egy örömhír és négy segélykiáltás

SOKAN SEGÍTETTEK. Körülbelül másfél évvel ezelőtt a Segítsünk egymáson rovatban fonalakat kértem kézimunkázáshoz. Nagyon sok segítőkész, jó szándékú ember küldött nekem, ezúton is mindenkinek nagyon köszönöm. Sok örömet tudtam szerezni így négy unokámnak és az egész családnak. Horgolok én csigabigát, Télapót, nyuszit, kisegeret, macit, hóembert, sünit, húsvétra tyúkanyót csibékkel, adventi koszorút, fenyőfát, katicabogarat, pillangót... – lefotóztam néhányat. S most is kérem: ha valakinek még volna „elfekvő” kézimunkafonala, küldjön nekem, nagy örömet szerez vele.
Takács Györgyné
9012 Győr-Ménfőcsanak, Győri út 23.


Segítsünk egymáson!

A 06-70/207-5470-es telefonszámon hívható az alábbi levél küldője: „Pest megyében, egy Ceglédhez közeli községben élünk, nehéz körülmények között. Én vak vagyok, epilepsziás és Parkinson-kóros, a férjem ápol. A pénzünk kevés, és házunkon a tűzfal régi deszkázata teljesen tönkrement, bever az eső. Már sok mindent megpróbáltunk, de nem jutunk előbbre. Körülbelül 50 ezer forintba kerülne a kicserélése, nagy segítség volna, ha ehhez kaphatnánk anyagi támogatást vagy deszkát. A férjem a munkát elvégezné maga is.”

Rácz Rita a 3295 Erk, Kassai út 29. címről írt (telefonszáma 06-30/438-4757): „Negyvennégy éves vagyok, a múlt év novemberében elvesztettem a 19 éves Dani fiamat, halála nagyon fáj. Ikertestvérével, Zsoltival és az ő élettársával élünk együtt, mindketten munkanélküliek. Nekem sincs most munkám, szociális segélyt kapok, és beteges vagyok. A helyzetünk nagyon nehéz, kérem, segítsenek! Szükségünk lenne élelmiszerre és anyagi támogatásra, mert sok az adósságunk, a temetést csak kölcsönből tudtuk megoldani.”

Horváth Klára a 4536 Ramocsaháza, Jázmin út 1. címről fordult hozzánk (telefonszáma 06-70/552-6026): „Három gyermekemet nevelem egyedül, két kislányt és egy kisfiút. A legkisebb súlyos betegségben szenved, amely gyógyíthatatlan, de gyógyszerekkel lehet csillapítani. Próbálok mindent megtenni érte, de sajnos a gyógyszerei közül csak egyet tudok kiváltani. Nagy szegénységben élünk, sokszor kenyérre sem telik. Kérem, küldjenek élelmiszert, gyermekruhát és pénzt, hogy jusson a beteg gyermekem többi gyógyszerére is.”

Zemka János az 5300 Karcag-Kurtakert címről kér segítséget (telefonszáma 06-30/661-2415): „Élettársammal és két kicsi gyermekkel nagy szegénységben élünk. Mamától kaptunk egy kertet egy nyári építésű, egyszobás kis faházzal. Szeretnék egy kis konyhát építeni mellé, a téglát és az ajtót meg tudtuk venni, de faanyagra már nem telik. Kérem, akinek van fa- és bármilyen tetőfedő anyagja, amit nélkülözni tud, segítsen. Előre isköszönöm a jóságát!”

Ezek is érdekelhetnek