Kamratöltögető

Őszi ajánlataink: Mustáros zöldségek télire - Zöldkosár.

Család-otthonVidék íze2014. 09. 24. szerda2014. 09. 24.

Kép: Székelykapu étterem Budapest, savanyúságok lekvárok befőzése befőzés tartósítás konzerv Kékiné Duka Hilda receptjei 2009 07 27 Zöldkosár dazált fűszerek Vegeta helyett fűszer étel ízesítő

Kamratöltögető
Székelykapu étterem Budapest, savanyúságok lekvárok befőzése befőzés tartósítás konzerv Kékiné Duka Hilda receptjei 2009 07 27 Zöldkosár dazált fűszerek Vegeta helyett fűszer étel ízesítő

Mustáros zöldségek télire

1,5 kg érett paradicsomot, 2 kg kicsumázott zöldpaprikát, 30 dkg vöröshagymát felkarikázunk, és belerakjuk egy nagy fazékba. Hozzádobunk 2-3 babérlevelet is, és felfőzzük. Csak a legelején kell kevergetni, míg levet nem ereszt. Fedő nélkül főzzük, hogy kicsit besűrűsödjék. Közben ízesítjük sóval, cukorral, három evőkanál mustárral, pici ecettel. Ha már megfelelő az állaga, kidobjuk belőle a babérlevelet, és botmixerrel pépesítjük. Fertőtlenített üvegekbe töltjük, fémtetővel lezárjuk, fejre állítjuk öt percre. Száraz dunsztban hagyjuk kihűlni.

Zöldkosár

Hozzávalók:
- 1 kg kápiapaprika
- 1 kg zöldpaprika
- 70-80 dkg zöldfűszer (lestyán, petrezselyem, zellerlevél)
- 50 dkg durva konyhasó

A paprikákat felszeleteljük, a zöldfűszereket nagyobb darabokra vágjuk. Húsdarálóval az egészet ledaráljuk, azután jól összekeverjük. Beletesszük egy nagy edénybe, és hozzáadjuk a sót. Három napig lefedve a hűtőben tartjuk, közben gyakran megkeverjük, hogy minél jobban átjárja a só. Szorosan üvegekbe nyomkodjuk, és a keletkezett sós levet is ráöntjük. Az üvegeket légmentesen lezárjuk, és a hűvös kamrába tesszük. Levesek, főzelékek, köretek ízesítésére, vegeta helyett használhatjuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek