Tartósítás-befőtt-lekvár-aszalt

Lekvár, savanyúság okosan

A BEFŐZÉS mostanság könnyebb, mint nagyanyáink idején volt, bár sokan ma is esküsznek rá, hogy a besűrűsödéshez órákig kell forralni a lekvárt, illetve kisebb boszorkánykonyhát üzemeltet, aki savanyúságot tesz el. De lehet könnyedebben is!

O. Horváth György| 2017.08.26.

A BEFŐZÉS mostanság könnyebb, mint nagyanyáink idején volt, bár sokan ma is esküsznek rá, hogy a besűrűsödéshez órákig kell forralni a lekvárt, illetve kisebb boszorkánykonyhát üzemeltet, aki savanyúságot tesz el. De lehet könnyedebben is!

O. Horváth György| 2017.08.26.

Meggy, de meddig?

NAGYHATALOM vagyunk Európában, ám a pozíciónk törékeny, pedig dupla hozammal is termelhetnénk meggyet, és nagyon erősek lehetnénk a piacon, ha a termelők összefognának. A keceli meggyfesztiválon jártunk.

Tanács István| 2017.06.19.

NAGYHATALOM vagyunk Európában, ám a pozíciónk törékeny, pedig dupla hozammal is termelhetnénk meggyet, és nagyon erősek lehetnénk a piacon, ha a termelők összefognának. A keceli meggyfesztiválon jártunk.

Tanács István| 2017.06.19.

Hűtés, blansírozás - elillanó aroma

A hűtés és a blansírozás (amikor az élelmiszert só- és fűszermentes, forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe a fövés folyamatának megállítására) egyaránt csökkenti a paradicsom illatát-zamatát – állapították meg japán kutatók.

Valló László| 2016.07.28.

A hűtés és a blansírozás (amikor az élelmiszert só- és fűszermentes, forrásban lévő vízbe tesszük, majd átrakjuk jéghideg vízbe a fövés folyamatának megállítására) egyaránt csökkenti a paradicsom illatát-zamatát – állapították meg japán kutatók.

Valló László| 2016.07.28.

Kajsziriadó

A lengyel élelmiszer-biztonsági hatóságok a minap török aszalt kajsziban a megengedettnél több szorbinsavat találtak.

O. Horváth György| 2016.07.11.

A lengyel élelmiszer-biztonsági hatóságok a minap török aszalt kajsziban a megengedettnél több szorbinsavat találtak.

O. Horváth György| 2016.07.11.

Rajtuk múlik a jövő

AHOL RENDKÍVÜL MAGAS az álláskeresők száma, ott a szalmaszálba is belekapaszkodnak az emberek. Kiváltképp az ország elmaradottabb részein, mint például a Viharsarokban.

Borzák Tibor| 2015.12.08.

AHOL RENDKÍVÜL MAGAS az álláskeresők száma, ott a szalmaszálba is belekapaszkodnak az emberek. Kiváltképp az ország elmaradottabb részein, mint például a Viharsarokban.

Borzák Tibor| 2015.12.08.

Tantárgy lett a befőzés

Mára több Somogy megyei általános iskolában tantárgy lett a befőzés, lekvár- és savanyúságkészítés, amellyel a diákok pénzt is kereshetnek. A Völgy Hangja Egyesület pár évvel ezelőtti kezdeményezése pályázati támogatással Törökkopányból indult, s beépült

- k - g -| 2015.11.18.

Mára több Somogy megyei általános iskolában tantárgy lett a befőzés, lekvár- és savanyúságkészítés, amellyel a diákok pénzt is kereshetnek. A Völgy Hangja Egyesület pár évvel ezelőtti kezdeményezése pályázati támogatással Törökkopányból indult, s beépült

- k - g -| 2015.11.18.

Már nem érik tovább - Fagymentes helyen a szárával együtt felakasztva bepirosodhat

Kicsi az esélye, hogy a tövükön még beérjenek a zöld paradicsomok, de egy részüket érlelhetjük vagy eltehetjük savanyúságnak. Fagymentes helyen (kamrában, garázsban) fektessük el a polcon vagy akasszuk szögre a zöld paradicsomokkal együtt levágott szárat:

Valló László| 2015.11.04.

Kicsi az esélye, hogy a tövükön még beérjenek a zöld paradicsomok, de egy részüket érlelhetjük vagy eltehetjük savanyúságnak. Fagymentes helyen (kamrában, garázsban) fektessük el a polcon vagy akasszuk szögre a zöld paradicsomokkal együtt levágott szárat:

Valló László| 2015.11.04.

Teljen a tároló!

KERTÉSZNAPTÁR (október 16–21.) - Eljött az ideje a gyökérzöldségek fölszedésének, de csak száraz időszakban, mert ha nedvesen visszük a tárolóba, a gombás betegségek megfertőzhetik mindet. Csakis a hibátlan, egészséges, teljesen beérett termények alkalmas

Valló László| 2015.10.16.

KERTÉSZNAPTÁR (október 16–21.) - Eljött az ideje a gyökérzöldségek fölszedésének, de csak száraz időszakban, mert ha nedvesen visszük a tárolóba, a gombás betegségek megfertőzhetik mindet. Csakis a hibátlan, egészséges, teljesen beérett termények alkalmas

Valló László| 2015.10.16.