Liszt gluténérzékenyeknek: hitte volna, mi mindenből készülhet?

A fiatalok között is egyre több a gluténérzékeny, és számukra nem könnyű a napi bevásárlás sem.

Család-otthonMunkatársunktól2014. 11. 10. hétfő2014. 11. 10.
Liszt gluténérzékenyeknek: hitte volna, mi mindenből készülhet?

Varga Dóra, a Budai Endokrinközpont dietetikusa szerint a legnépszerűbb gluténmentes lisztek a következők: az E-vitaminban gazdag kukoricaliszt édeskés íze miatt süteményekhez is ideális.

A rizsliszt finomra őrölt, ezért sűrítésre is megfelelő. A rostban, magnéziumban és káliumban gazdag hajdinalisztből kenyér, pogácsa, sőt francia palacsinta is készülhet.

A kókuszliszt – mely rengeteg vizet vesz fel – szénhidráttartalma alacsony, elsősorban édességek készítéséhez használhatjuk.

A kissé borsos árú, de különleges ízű gesztenyeliszt főleg a mézes, mandulás, mogyorós desszertekhez passzol.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek