Szezonja van: Morzsás cseresznyetorta

Család-otthonVidék íze2015. 06. 17. szerda2015. 06. 17.

Kép: Morzsás cseresznyetorta 2011.04.07. fotó: Sárközy György

Szezonja van: Morzsás cseresznyetorta
Morzsás cseresznyetorta 2011.04.07. fotó: Sárközy György

Hozzávalók:
- 1 kis pohár joghurt - 3 joghurtospohár liszt - 2 pohár cukor - 1 csomag vaníliás cukor - 3 tojás - ½ pohár olaj - 35 dkg magozott cseresznye - 1 csomag szárított élesztő - vaj a formához
A morzsához: - 10 dkg liszt - 10 dkg vaj - 10 dkg cukor - 8 dkg durvára vágott mandula


A joghurtot, a lisztet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat meg az olajat mixerrel sima tésztává keverjük. Beleszórjuk a szárított élesztőt, s azzal is jól elkeverjük. A tésztát kivajazott 22 cm-es tortaformába öntjük, és szétszórjuk rajta a cseresznyét. Egy másik tálban morzsásra keverjük a lisztet, a vajat, a cukrot és a mandulát. Ezzel befedjük a tortát, majd betesszük az előmelegített sütőbe. Előbb 160 fokon sütjük 10 percig, majd csökkentjük a hőmérsékletet 140 fokra, így sütjük készre kb. 40 perc alatt.