Tapasszon a fájdalom ellen!

Korábban csak a sportolókon láthattuk a színes ragasztócsíkokat, ma már sokfelé kaphatók a kineziológiai tapaszok, e széles, rugalmas pamutszalagok. A tapasz a felragasztása után fellazítja a bőrt és az érintett szöveteket, megszűnik a folyadékpangás a csigolyák környékén, a nyirokfolyadék keringése felgyorsul, elősegíti a vérkeringés fokozódását, s mindez lehetővé teszi a fájdalomérzet csökkenését.

Család-otthonL. G.2015. 09. 09. szerda2015. 09. 09.

Kép: , Image: 251376934, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Caia Image, Fotó: Profimedia

Physical therapist applying kinesiology tape to man’s leg
, Image: 251376934, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Caia Image
Fotó: Profimedia

A különböző ragasztási technikák segítségével erősítő, korrigáló vagy regeneráló hatás érhető el. A sportgyógyászatban elsősorban húzódás, rándulás, ficam és izomsérülések kezelésére használják, de segít mozgásbeszűkülés, gyulladásos tünetek, idegbántalmak esetén is. A tapasz felragasztását célszerű szakemberre bízni, aki ismeri az izmok eredését és tapadását, a ragasztási technikákat. Ártani nem lehet vele, de semmit sem használ, ha szakszerűtlenül helyezik fel.

A tapasz az emberi bőrhöz hasonló vastagságú és hasonlóképpen rugalmas, ezért együtt mozog a test szöveteivel. A légáteresztő anyag segít, hogy a bőr szabadon lélegezzen. Zuhanyozni is lehet benne, pillanatok alatt megszárad. A kineziológiai tapaszok különböző színekben (fekete, lila, narancssárga, rózsaszín) kaphatóak. A testünkön lévő színek ugyanis hatást gyakorolnak a lelkiállapotunkra, így a gyógyulásunkra is. Hogy a világ ettől megszépül-e, az kérdéses, de a fájdalmak biztosan enyhülnek.

Ezek is érdekelhetnek