Természetes asztaldísz - Természetes anyagokat felvonultató, letisztult, 'skandináv' stílusban

Növelhetjük az ünnepi menü hangulatát és az este fényét, ha az asztalt is karácsonyi díszbe öltöztetjük. Hagyjuk a műanyag csillogó dekorációkat, válasszunk olyat, ami kevésbé hétköznapi, nem giccses, és pénzbe sem igen kerül.

Család-otthonValló László2015. 12. 23. szerda2015. 12. 23.
Természetes asztaldísz - Természetes anyagokat felvonultató, letisztult, 'skandináv' stílusban

Nagyon divatos irányzat a skandinávoknak tulajdonított, a környezetünkben is megtalálható, természetes anyagokat felvonultató, letisztult stílus. A természetes anyagok ez esetben ágak, fenyőgallyak, bogyók, örökzöldek, borostyánág, tobozok lehetnek – valószínűleg nem is kell messze menni értük. Ha fehér abrosszal és világos színű étkészlettel terítünk, akkor a zöld növények társaságában nagyszerű látványt nyújtanak az asztalon.

Helyezzük el a terméseket és az ágakat fehér tálon vagy egy kis fadobozban, tegyünk melléjük néhány fehér gyertyát, és futtassuk körbe borostyánnal. De minden egyes tányér mellé is tehetünk egy fenyőágat, vagy a fejükre állított talpas poharakra egy kisebb, hósprayjel lefújt tobozt.

A szárított narancs is igazi klasszikus és természetes karácsonyi dekoráció. Vágjunk fel két narancsot egészen vékony karikákra, és 130 fokon szárítgassuk 2-3 órán át a sütőben, majd szórjuk el hanyagul az asztalon.

Készíthetünk nagyobb kompozíciót is örökzöldekből, ami akár szilveszterig is eláll. Egy nagyobb üvegvázába tegyünk vizet, vágjunk bele tujaágat, fenyőágat, rendezzük el, és kössünk rá néhány karácsonyfadíszt. Kövirózsákból is látványos tálat készíthetünk, ha egy lapos, kerek edénybe kavicsokat vagy sódert teszünk, szépen körberakjuk a növénykéket, majd a közepére gyertyát, kisebb díszeket helyezünk. Aki szereti a karácsonyi fényeket, tehet az asztal középére hosszában egy fehér égősort, és mellé borostyánágat, tobozokat. (Az egész művelet nem több mint két perc.) Ha nincs elég helyünk, mert kicsi az asztal és nagy a család, akkor azzal tehetjük igen látványossá, ha egy szép szalaggal egy kisebb fenyőágat kötözünk a késre és a villára.

Ezek is érdekelhetnek