Romantikus ötletek tára

KI GONDOLNÁ, hogy Szent Bálint a középkor derekán a jó házasság garanciáját jelentette? Nálunk sokan csak üzletet látnak a Valentin-napban. Mások megpróbálják emlékezetessé tenni.

Család-otthonBiczó Henriett2016. 02. 12. péntek2016. 02. 12.

Kép: Fans of VTK Diosgyor hold a banner with a message of a local fan reading "Szandi, do you want to marry me?" during the Hungarian Cup final football match VTK Disosgyor vs TE Ujpest on May 25, 2014 at the Puskas stadium in Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK, Fotó: ATTILA KISBENEDEK

Romantikus ötletek tára
Fans of VTK Diosgyor hold a banner with a message of a local fan reading "Szandi, do you want to marry me?" during the Hungarian Cup final football match VTK Disosgyor vs TE Ujpest on May 25, 2014 at the Puskas stadium in Budapest. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP / ATTILA KISBENEDEK
Fotó: ATTILA KISBENEDEK

A néhai püspök nemcsak a szerelmesek, hanem a lelki betegek és az epilepsziával élők védőszentje is. De mi maradjunk csak az első csoportnál, hiszen mostanában, február derekán piros szívecskékbe botlunk úton-útfélen. 

Egyesek úgy vélik, csak újabb üzleti fogás az egész Valentin-nap. Mások meg boldogan ötletelnek, hogy milyen ajándékkal lepjék meg szívük választottját. Az azonban vitathatatlan, hogy a Bálintnap az egyik legnépszerűbb lánykérős nappá avanzsált az utóbbi időkben. A hősszerelmesek pedig ma már sokszor nem elégednek meg azzal, hogy könnybe lábadt szemmel megkérdezik szívük választottját: „Hozzám jössz?”, hanem olykor egyedi ötletekkel ígyekeznek emlékezetessé tenni az alkalmat. 

Hogy igény van az extra lánykérésre, mi sem bizonyítja jobban, mint hogy már erre szakosodott vállalkozások is működnek. Vízen, levegőben, barlangban, ki-ki a vérmérsékletéhez és a bátorságához mérten választhat: helikopteres városnézés közben óriási ponyván teszi föl a szívdobogtató kérdést, esetleg tűzoltós „életmentés” közben, de víz alatt, búvárruhában is sort keríthet rá. Aki mesebeli pillanatokat szeretne átélni, megkérheti szíve választottját fehér lovon, mondjuk a Vajdahunyad-várban.  

Igaz, mindez nem olcsó, az utóbbi verzió 149 900 forintot kóstál, de 250 ezret is fizethetünk, ha például egy színházi előadás közepébe „csempésszük be” a felejthetetlen élményt. Akadt olyan vállalkozó szellemű ifjú, aki a saját szerelmük történetéről készített videót játszatta le a moziteremben, a nagy film bevezetéseként. Vadidegenek előtt, zokogva érkezett a válasz: igen! 

Sajnos statisztikai adatok nincsenek arról, hogy hosszabb életűek-e azok a házasságok, amelyek ilyen romantikusan kezdődnek. De elképzelhető, hogy ha a párok felidézik a leánykérés felejthetetlen pillanatát, máris könnyebben elsimítják a hétköznapi konfliktusokat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek