'Mindenben hiányt szenvedünk' - Segélykérések, és egy kölcsönösen előnyös ajánlat

A Szabad Föld 2016. 32. számának Segítsünk egymáson rovatában megjelent üzenetek.

Család-otthonOlvasói levél2016. 08. 09. kedd2016. 08. 09.
'Mindenben hiányt szenvedünk' - Segélykérések, és egy kölcsönösen előnyös ajánlat

Farkas Albertné a 3432 Emőd, Kossuth u. 136. címről fordult hozzánk: „Nehéz körülmények között élünk a 27 éves fiammal, aki 2 éves kora óta epilepsziás. Szinte mindennap van rohama, így sehová sem veszik fel dolgozni. Műtétre lenne szüksége, ehhez meg pénzre, de nekem a kis nyugdíjamból erre nem telik. Kérem, aki segíteni tudna nekünk legalább egy kis élelmiszerrel, hogy spórolhassak a műtétre, vagy támogatni tudna anyagilag, tegye meg. Előre is köszönöm.”


Papp Erzsébet a 3663 Arló, Hunyadi út 25. címről írt: „Öt gyermeket nevelő édesanya vagyok. Leégett a lakásunk, odaveszett mindenünk, még a gyermekeim játékai is elégtek. A párom keresete nem nagy, néha még élelemre  is csak szűkösen telik. A lakásunk rendbe tételével nem tudunk haladni, ráadásul a legkisebb lányomat – aki most lesz elsős – műtétre kell vinni a betegsége miatt. A legnagyobb lányom továbbtanul, három gyermekem ötödikbe és negyedikbe megy. Szükségünk lenne az iskolakezdéshez is segítségre, de mindenben hiányt szenvedünk. Bármilyen támogatást hálával fogadunk!”


Kölcsönös előnyök jeligére: „Lakhatási gondokkal küszködő, jó egészségi állapotnak örvendő, nyugdíjas házaspár részére átadnánk használatra egy felújított, 2 szoba, összkomfortos, cserépkályhával fűthető kertes házat az Őrségben. Cserébe ház körüli karbantartói munkát és takarítást kérnénk saját birtokunkon. A munka mennyiségétől függően akár a rezsit is átvállaljuk, illetve további juttatásokban részesítenénk segítőinket. Fontos, hogy bütykölni, javítgatni, kertészkedni szerető és tudó, a vidéki létformát ismerő, az állatoktól sem félő, szorgalmas, becsületes, esetenként a nagyszülő szerepét is szívesen vállaló pár jelentkezzen, kézzel írt bemutatkozó levélben, esetleg e-mailben. Cím, e-mail cím és telefonszám a szerkesztőségben.”

Ezek is érdekelhetnek