Kutyapostás: Rossz hírekkel indul az év

Új év – új remények. Gondolhatnánk. Remélhetnénk. Hogy aztán kiderüljön, megy minden tovább…

Család-otthonSzücs Gábor2017. 01. 09. hétfő2017. 01. 09.
Kutyapostás: Rossz hírekkel indul az év

Rossz hír: az utóbbi hetekben több kutyamérgezős eset is történt Budapesten. Két kutyát, mivel időben vették észre a bajt, sikerült megmenteni. Nagy valószínűséggel egy fagyállóval kevert húsgalacsint szedhettek fel a Városligetben. Csepelen állítólag szalámiba tekert egérméreggel öltek meg egy kutyát, a XI. kerületben szögekkel és csavarokkal átszúrt húsdarabbal próbáltak kutyákat gyilkolni, Kaposváron pedig fagyállós babapiskótát tettek ki az utcára. A Zuglói Állatorvosi Rendelő a Facebookoldalán azt írja: a Városliget mellett a Laky Adolf utca és az Amerikai út környékén is voltak mérgezések.

A leggyakrabban patkánymérget, csigamérget, fagyállót, rovarirtót, növényvédő szereket és nyírfacukrot használnak az elkövetők.

Tehát a gyilkosok köztünk vannak.

Mit lehet tenni ellenük? Egyrészt a már sokadszor emlegetett gyengekezű bíróságokra vár a feladat, hogy elborzasztó ítéletekkel sújtsák ezeket a vadállatokat – bocs, kedves vadon élő állatok… –, másrészt a gazdáknak kell megtanítani kedvenceiket, hogy semmit se szedjenek fel a földről. (Ez például a Kutyapostásra is vonatkozik, mivel Sancho legújabban az eldobált papír zsebkendőket vadássza. Csak tudnám, miért dobálják el használt papír zsebkendőiket az emberek?)

Volna egy harmadik (rész)megoldás is, mégpedig, hogy a leggyakoribb mérgezőszert, a fagyállót tegyék a gyártók keserűvé és kellemetlen szagúvá, ugyanis jelenleg az édeskés szaga és íze vonzza a szerencsétlen kutyákat. Ez ügyben a Kutyapostás az egyik gyártóhoz fordult, válaszukról hamarosan beszámolok.

Kicsit jobb hír – igaz, nem magyar –, hogy már Kanadában tölthette a karácsonyt az a 37 kutya, akiket egy kínai kutyahúsfesztiválról menekített ki egy állatvédő szervezet. Közülük 32-en Montrealban telepedhetnek le, öten pedig Ontarióban kezdhetnek új életet. A halálra, pontosabban megevésre szánt állatokra a Humane Society International nevű szervezet talált rá hét hónappal ezelőtt Kínában. A szervezet vezetője szerint Ázsiában minden évben 30 millió kutyát mészárolnak le borzalmas körülmények között. Ez a 37 négylábú most megmenekült, hátra van 29 999 963 kutya megmentése…

Sokkal jobb hír, hogy kedves levelezőnk, a Fóton élő Elek Mihályné Tündér névre hallgató kutyája némi kóborlás után megkerült. Ahogy egyre gyakrabban történik, a benne lévő chip segítette hazatalálni a „megyejáró” kis csibészt.

És sokkal rosszabb hír, hogy mire az e heti Kutyaposta a kezükbe kerül, hiába a figyelmeztetés: egészen biztosan megint százával rohantak világgá négylábú Tündérek a szilveszteri puffogtatások következtében…

Ezek is érdekelhetnek