Kizöldül a gardrób

MI NŐK gyűjtögetők vagyunk. Ám a tavasz nemcsak azért jó, hogy sutba vágjuk a télikabátot, de arra is, hogy bátran megszabaduljunk a szekrényekben gyűlő lomoktól. Jöhetnek az élénk színek, a merészebb darabok – most éppen a rózsaszín és a zöld divatos.

Család-otthonPalágyi Edit2017. 03. 16. csütörtök2017. 03. 16.

Kép: takarítás pakolás rend rakás leltár szortírozás gardób szekrény tárolás ruha válogatás 2017 01 19 Fotó: Kállai Márton

Kizöldül a gardrób
takarítás pakolás rend rakás leltár szortírozás gardób szekrény tárolás ruha válogatás 2017 01 19 Fotó: Kállai Márton

Itt az ideje, hogy a tavaszi szél kisöpörje a szekrényünket is! Őrizgetjük az emlékezetes randin viselt miniszoknyát, az árcédula még ott fityeg az akciósan vett nadrágon, amibe nem fogytunk bele. Halmozzunk a színben, stílusban, méretben sem összeillő ruhák tömkelegét, ám nincs egy göncünk, amit felvegyünk. Ha kétajtós szekrényből már hármat megpakoltunk, ideje rendet tenni. Jó néha tiszta lappal kezdeni, amire remek apropó az évszakváltás. Mi kell ahhoz, hogy egy nő stílusos legyen és a divattal is lépést tartson? – kérdeztük Stokker Szilvia egri stílus- és öltözködési tanácsadót.

– A nők szeretnek megújulni, erre kitűnő alkalom a kikelet. Aki elkeseredett vagy párt keres, hajlamos túlzásokba esni, hogy előnyösebb színben tűnjön fel, de a jó ruhatárhoz nem kell túl sok holmi.
Láttam már olyan gardróbot, ahol katonásan, színek szerint sorakoztak a ruhák, de ez ritka. Jellemzőbb, hogy önmagunkat vigasztalva vásárolgatunk, a megunt vagy sosem hordott daraboktól pedig nincs szívünk megválni – mondja Szilvia. Bevallja, nem tud a cipőknek ellenállni, s anno segítséget kért a gardróbja rendezéséhez, különben nem szánta volna rá magát, hogy zsákokba száműzze az ódivatú és viseltes holmikat. Ha házhoz megy, nem ötletszerűen fog hozzá a selejtezéshez: előbb megnézi, milyen színtípusba tartozik az illető, milyen a testalkata. A nyár típusnak például a hideg színek állnak jól, ezért a szekrényéből száműzhetők a barnás és drappos árnyalatú holmik.

A tanácsadó sikerélménye akkor teljes, ha egyéni, összetéveszthetetlen stílust alakíthat ki – ami lehet vagány, szexis vagy laza és természetes, netán klasszikusan elegáns vagy sportos –, s a ruhák mellett főleg a kiegészítők segítenek.

– Sokan szakítás, válás után szánják rá magukat a stílusváltásra, máskor a kismamák unnak rá az otthon ülésre, s újra tetszeni vágynak – mondja. Ha nem vagyunk milliomos celebek, nem söpörhetjük ki minden szezonban a ruhatárunkat. Érdemes hát jó minőségű alapdarabokat vásárolni, és azokat elég feldobni egy-egy trendi kiegészítővel. Ne kapjunk szívbajt, ha nagyon kevés ruhanemű marad a szekrényben, hiszen a jól összeválogatott darabok egymással variálhatók, így többnek tűnnek. Ha mégis hiányzik egy-egy szoknya vagy kardigán, az sem baj: lelkiismeret-furdalás nélkül vehetjük a nyakunkba a várost egyegy üdébb darabért. Ha merészek vagyunk, az idei divatszínt, a lombzöldet is bevethetjük – a divattervezők szerint megnyugtat a feszült napokon…
 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek