Étvágygerjesztő - a Vidék Íze friss, májusi számából válogattunk

Család-otthonVidék íze2017. 04. 30. vasárnap2017. 04. 30.
Étvágygerjesztő - a Vidék Íze friss, májusi számából válogattunk

Stíriai metélt
Hozzávalók:
- 50 dkg túró - 20 dkg liszt - 1 csipet só - 4 tojás
- 2 dl tejföl  fél kezeletlen citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor - 5 dkg puha vaj - vaj és morzsa a forma előkészítéséhez

Szitán áttörjük a túrót. Összekeverjük a liszttel, a csipet sóval, egy kávéskanálnyi cukorral, egy tojással, fél deci tejföllel. Jól kidolgozzuk a tésztát, majd enyhén lisztezett deszkán nem túl vékonyra kinyújtjuk, és széles metéltre felvágjuk. Sós vízben kifőzzük.
Amíg fő, a puha vajat kikavarjuk három tojássárgájával, hozzákeverjük a maradék tejfölt, a cukrot, a reszelt citromhéjat. Ebbe szedjük a kifőtt, jól lecsurgatott tésztát, s átforgatjuk. Habbá verjük a fehérjét, azt is hozzádolgozzuk. Egy lapos sütőedényt vajjal kikenünk, finom morzsával megszórunk, belesimítjuk a tésztát, majd 170 fokos sütőben 30-40 percig sütjük.

 

Ezek is érdekelhetnek