Kistérségi fogyókúra

Számtalanszor szembesítettek már minket a szomorú ténnyel: Magyarország Európa legkövérebb országa, az elhízás szövődményeképpen pedig egyre nő az anyagcsere- megbetegedésekben szenvedők száma. Milliónyian próbálkoztunk már újabb és újabb, sokat ígérő fogyimódszerekkel, de valljuk be, nemigen értünk el tartós eredményt.

Család-otthonHabik Erzsébet2017. 10. 12. csütörtök2017. 10. 12.

Kép: Drávaszerdahely fogyókúrás program és verseny, minden leadott kilóért 2000 Ft-ot ad a polgármester 2016.05.12 fotó: Németh András Péter, Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Kistérségi fogyókúra
Drávaszerdahely fogyókúrás program és verseny, minden leadott kilóért 2000 Ft-ot ad a polgármester 2016.05.12 fotó: Németh András Péter
Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Eddigi kudarcainkon próbál segíteni a MediFitness™ Orvosi Diéta és Mozgásterápiás Team, akik szakmai szervezetekkel együttműködve kidolgozták a Kistérségi Fittségi Programot. Orvosi ellenőrzés mellett futó fogyókúrára invitálják a szervezők mindazokat, akik morcosan szemlélik a mérleg baljósan kilengő mutatóját, s akiket a házi- vagy szakorvosuk résztvevőként benevez. A szakmai csapat térítésmentes szűrőprogramokkal, egészségügyi és fittségi mérésékkel, elemzéseken alapuló mozgásterápiás, diétás és stresszkezelő ajánlásokkal segíti az akciót, és a helyi fitnesztermekkel együttműködve ingyenes belépőjegyeket is biztosítanak a résztvevőknek.

A „Legfittebb település” háziverseny keretében a kistérségek az elért mérési adatok alapján akár egymással is vetélkedhetnek, az eredményekből pedig komplex statisztikák és tudományos publikációk is készülnek majd. A programot első körben Budapesten, és a főváros agglomerációs területén indítják el.