Gyatrább, de olcsó

Füstölög a termetes asszony a miskolci Zsarnai piacon, miközben műanyag zsákokba gyömöszöli a temérdek eladatlan ruhaneműt.

Családi körKeresztény Gabriella2005. 01. 28. péntek2005. 01. 28.
Gyatrább, de olcsó

Javarészt polár melegítők, gumírozott derekú női nadrágok, koptatott farmerek, pulóverek, blézerek, de gyerekholmi is jócskán akad.
Az árus szerint Borsodban már a ruhaüzlet is pang. Mert eddig csak a "csórók" szerezték be Ukrajnából a cukrot, a benzint, az italt, a konzervet, az édességet, a cigarettát, de újabban már a pénzesebb nagymenők is nekilódulnak! Beülnek a drága kocsijukba, irány a határ, ott veszik a neves márkajelekkel felcímkézett síruhát, edzőcipőt, joggingfelszereléseket.
Hogy gyatra minőségűek, és Kínában gyártották? A kutyát sem érdekli! A lényeg, hogy olcsóbb, mint Magyarországon - tiporja el ingerülten a cigarettát, ami persze szintén ukrán eredetű. Egy ismerősétől szerzi be dobozonként 350 forintért.
- Megbüntethetik érte a vámosok akár húszezerre is - nézek a csikkre. - Igaz, éppen tőlük hallottam, hogy ilyesmire még nem volt példa.
- Neeem?! A barátnőmnek Miskolctapolcán van egy butikja. Még a nyáron kapott két doboz cigit ajándékba. Esküszöm, tényleg kapta, nem vette! Kipróbálta, és ott hagyta a dobozt a pulton. Nyolc szál volt még benne, amikor két hátizsákos, rövidnadrágos, napszemüveges fiatalember nyitott be az ajtón. Két kiköpött turista gyerek, a barátnőmnek fülig ért a szája, mikor meglátta őket. Amikor előhúzták a pénzügyőri igazolványukat, már nem mosolygott. Igaz, be se rezelt, mert az utolsó darabig igazolni tudta az áruja eredetét. Csakhogy a fiúkat nem a holmik érdekelték, hanem a pulton lévő cigaretta! Kapta vagy vette, nekik aztán teljesen mindegy volt. Csempészáru volt, bűnjel, és szépen megbüntették őt huszonkétezer forintra. Ennyiért szívott el tizenkét szálat, mert a többi nyolcat rögtön elkobozták.

Ezek is érdekelhetnek