Illóolaj-patika

E heti kínálatunk: rozmaring, szantál, bergamott.

Családi körLovass Ildikó2005. 02. 18. péntek2005. 02. 18.
Illóolaj-patika

Rozmaring
Hideg vízzel átitatott törülközőre tegyünk négy-öt csepp olajat, majd rakjuk a sportsérülést, ficamot szenvedett testrészre. A borogatás jót tesz fejfájás, alacsony vérnyomás, görcsök esetén is. A meghúzódott izmokat, ízületi és reumás fájdalmakat enyhíti, ha masszázsolajba keverjük. Hajápoló szerekkel elegyítve hatásos hajhullás és korpa ellen. Aromalámpában párologtatva felfrissíti a szobát, használ megfázás, köhögés esetén. Epilepsziások és terhesek kerüljék.

Szantál
Főként bőrproblémák, pattanás, száraz és berepedezett bőr kezelésére hatékony. Ekcéma ellen 4 cseppet keverjünk el hordozóolajban, és dörzsöljük a beteg bőrfelületre. A fürdővízbe adagolt 5-6 csepp serkenti a nemi vágyat. Masszázsolajba keverve oldja a stresszt. Megfázás, torokfájás, gégegyulladás esetén tegyünk 4-6 cseppet egy pohár meleg vízbe, azzal öblögessünk. Csípheti a bőrt, ezért alaposan dolgozzuk el a kozmetikai készítményekben és a masszázsolajban.

Bergamott
Pattanás kezelésére néhány csepp kell egy tál meleg vízhez. Merítsünk bele egy összehajtogatott gézlapot, csavarjuk ki, majd tegyük a bőrre. Javítja a közérzetet, oldja a depressziót és az étvágytalanságot, ha 4-6 cseppet teszünk a reggeli fürdővízhez vagy az aromalámpába. Használata után kerüljük a napozást és a szoláriumot, mert bőrfestékproblémákat okozhat.

Ezek is érdekelhetnek