Állatparádé

Azok a talpraesett szülők, akik egy vidám családi délután keretében már készítettek ügyes kezű csemetéikkel közösen játékot, megtapasztalhatták, menynyivel kedvesebb a közös szülemény a bolti portékánál. Nemes Éva iparművész állatkáinak alapja egy kisméretű cirokseprű.

Családi kör2005. 04. 29. péntek2005. 04. 29.
Állatparádé

Cica
Egy harminc centiméteres seprűt fessünk be olyan színűre, amilyennek szeretnénk a cicánkat (mi egy vidám narancs bundát választottunk). Egy tizenkét centi átmérőjű, szintén festett hungarocell gömbből készül a fej. A gömböt hátul faragjunk meg úgy, hogy az üregbe illeszkedjen a seprű nyele; ragasztóval rögzítsük őket. Az orrot, füleket és lábakat is hungarocellből faragjuk ki, majd ragasszuk a helyükre. Néhány ecsetvonás a szem, a száj és a karmok. A bajusz nem más, mint ceruzára tekert drót.

Liba
Gágogó szárnyasunk seprűtestét fehérre festjük. A tízcentis hungarocell fejre fekete szemeket mázolunk, tetejére fehér tollpihekét ragasztunk. A hungarocellből kifaragott csőrt sárga filccel vonjuk be, majd ragasztóval a helyére rögzítjük. A szárnyakat fehér, a lábakat sárga filcből szabjuk ki. Ünnepélyes külsőt kölcsönöz állatkáinknak az élénkzöld masni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek