Ráklépésben

Idén ünnepli fennállásának húszéves évfordulóját az ország legrégebbi kiemelten közhasznú szervezete, az A Rák Ellen, az Emberért, a Holnapért Alapítvány.

Családi kör2005. 04. 08. péntek2005. 04. 08.
Ráklépésben

A szervezet igazi társadalmi mozgalommá nőve harcol a rákmegbetegedések és halálozások számának csökkentéséért. Hazánkban a keringési bajok után a daganatos megbetegedések okozzák a legtöbb - minden negyedik - ember halálát. Évente 35 ezer rákos beteget veszítünk el. Az alapítvány két évtizede alatt több mint százezer emberen segített. Legfőbb célja, hogy hiteles és értékes információt juttasson el hozzájuk a betegségek megelőzéséről és a gyógyulás lehetőségeiről. Irányítói szeretnék tudatosítani az emberekben: a rák megelőzhető, a betegségből meg lehet gyógyulni.
Hazánk nagyvárosait végiglátogatva tavasszal az alapítvány - divatos szóval - roadshow-t rendez, amelynek állomásain színvonalas műsorral irányítják a közvélemény figyelmét a daganatos betegségekre. A jótékonysági gálaestek házigazdája Vitray Tamás, fellép többek között Kállay Bori, Gregor József, Haumann Péter, Fonyó Barbara, Edvin Marton, Berkes János és Neumarkt Zoltán.
A sorozat állomásai: április 8., Pécs; április 16., Szolnok; április 20., Debrecen; május 9., Miskolc.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek