Alvászavarok

A stresszel teli nappalok után egy átlagos felnőtt manapság nem alszik többet öt-hat óránál éjszakánként, ami kevés, hogy nap mint nap energiával töltődjön fel a test és a lélek. Az alábbiakban a hamarosan megjelenő, Gyógyító füvek, virágok, olajok című könyvünkből ajánlunk néhány természetes módszert a probléma enyhítésére.

Családi kör2005. 06. 10. péntek2005. 06. 10.
Alvászavarok

Ritka az olyan ember, akinél olykor ne fordulna elő alvászavar. A nőknél sokkal gyakoribb gond, mint a férfiaknál, s az életkor előrehaladtával egyre többször jelentkezik. A krónikus alváshiány csökkenti a nap folyamán a fizikai és szellemi teljesítőképességet, ami aztán szorongás, depresszió és egyéb pszichés problémák kialakulásához vezethet.
Lefekvés előtt igyunk egy csésze zellergumóból készült teát: 2-3 dl forrásban lévő vízhez adjunk két teáskanálnyi összetört zellert, és néhány percig áztassuk. Elősegíti nyugodt alvásunkat, ha az esti fürdővízbe illóolajat vagy gyógynövényfőzetet keverünk. Ajánljuk a levendulát, citromfüvet, kamillát, orbáncfüvet, komlót, hársfavirágot és macskagyökeret. Az imént felsorolt szárított gyógynövényekkel tömjünk meg egy kis zsákot, és tegyük a fejünk mellé, vagy illóolajukat csöpögtessük a párnára, hogy éjjel belélegezhessük nyugtató hatású illatukat.

Ezek is érdekelhetnek