Nem tyúkeszű a kis agyú!

Igen, a nők agya kisebb. Na és?! Ez még nem jelenti azt, hogy rosszabb is. Sőt, némiképp jobban is funkcionál, hiszen a "fehérnépek" képesek mindkét agyféltekét egyformán és egy időben használni, míg a férfiak nem. Igaz, ennek a tulajdonságunknak köszönhetjük, hogy gyakrabban keverjük össze (pláne vezetéskor) a jobbot meg a balt.

Családi körSzijjártó Gabriella2005. 06. 17. péntek2005. 06. 17.
Nem tyúkeszű a kis agyú!

De ennek tudhatjuk be azt is, hogy egy nő képes egyszerre telefonálni, a gyermek leckéjét javítani, és közben egy csipetnyi fűszerrel utánízesíteni a főzeléket. Ellenben ha a teremtés koronája például tévét néz (futballmeccsről nem is beszélve), megszűnik körülötte a világ.
Vizsgálatok szerint a két nem képviselői az agy más-más területeit használják, ezért az élet különböző területein teljesítenek jól. A férfiak lenyűgöző módon tudnak tájékozódni, nekik a térképolvasás nem különösebben nagy kihívás, a kétdimenziós rajzot minden nehézség nélkül el tudják képzelni a térben - ellenben átsiklanak a részletek fölött.
Mi, nők, bezzeg megjegyezzük az útba eső házak formáját, az üzletben velünk együtt vásárló emberek ruházatát és a szomszédasszony sápatag arcát egyaránt. Ez összefügg azzal a tulajdonsággal, hogy a lányok periférikusan látnak, észlelik a mellettük történteket is, míg a fiúknak csőlátásuk van: csak azt veszik észre, amire néznek.
A pasik kizárólag a tényekre (vagy még arra sem!) szorítkoznak, számukra lényegtelen apróság, hogy ki köszönt először, viselt-e karikagyűrűt, és mosolygott-e beszélgetés közben. Ezeknek a részleteknek egy férfi nem tulajdonít jelentőséget, míg egy nő ezen apróságokból nagyon-nagyon fontos következtetéseket szokott levonni.
Mi, nők - ha szót kapunk, és végre figyelnek is ránk -, szívesen fűszerezzük egyébként száraznak ítélt történeteinket. Nem mondom, előfordulhatnak a tárgyhoz szorosan nem kapcsolódó részek is, szerteágazó rokoni szálakkal, precíz időjárás-jelentésekkel és a horoszkóp vonatkozó ajánlásaival. Csak az a baj, hogy ilyenkor a férfiak már rég elveszítették a fonalat.
A helyzetet tovább súlyosbítja, hogy míg a férfiak magukban töprengenek, addig egy nő hangosan gondolkodik. A férfi csak gondolatmenete végeredményét közli, míg mi előszeretettel soroljuk a hozzávezető kacifántos belső utat is.
Egyetlen tyúklépés választ el bennünket a megállapítástól, miszerint a férfiak nem beszélgetésre lettek kitalálva! A szexuális vágy vitathatatlanul sokkal erősebb bennük, mint a nőkben.
Sarkosan úgy fogalmazhatunk: a nő okot és érzelmet keres a szeretkezéshez, a férfi meg elsősorban helyet. A gyengébb nem képviselői kívánják azt, akit megszeretnek, ellenben a macsók próbálják megszeretni, akit megkívánnak.

Ezek is érdekelhetnek