7. Fogyó holdkor könnyebb

Legközelebb már eredményt hirdetünk - így buzdítjuk fogyókúrás játékunk résztvevőit, akik derekasan állják a sarat, és "fogcsikorgatva" gyűrik le a kilókat. Épp ideje lecserélni a ruhatárat!

Családi kör2005. 11. 11. péntek2005. 11. 11.
7. Fogyó holdkor könnyebb

"Üdvözöljük Lőrinci fogyis sztárját!" - ezzel a plakáttal fogadták ismerősei a Heves megyei városkában élő Molnár Gittát, miután híre ment, hogy részt vesz a Szabad Föld játékában. A 25 éves lánynak egyik szeme sír, a másik meg nevet: ugyan csak egy-két kilót fogyott az utóbbi két hétben, csípője azonban a fogyókúra kezdete óta tizenöt centivel lett vékonyabb. Gitta nemhiába ugrálókötelezik napi fél órát, karcsúbb idomait már a barátja is bókokkal honorálta. Ennyi sikerélmény után versenyzőnk végre süthetett magának egy túrós buktát - igaz, csak az engedélyezett, teljes kiőrlésű lisztből.
- Nehezen kopnak a dekák - panaszolja ceglédi párosunk hölgy tagja, Baki Katalin. Heti két keserves gyümölcsnappal az asszony ledolgozott ugyan két kilót, de már rá sem tud nézni a grapefruitra. - Sűrűn nem csinálhatok ilyet, mert lassan éhen halok. Ráadásul a jó édes szőlő ott rohad meg a tőkén, hozzá sem merünk nyúlni - fakad ki a feleség.
Férje, Novinszki István továbbra is fegyelmezett "katonája" Norbinak. Ha az anyósa déli fél egykor frissen sült, csak neki készített krumplilángossal fogadja, azonnal nemet mond. Efféle finomságot ugyanis legfeljebb 12 óráig ehetnek a diétázók. Az eredmény jól látható: István vasutasnadrágját lassan szabóhoz kell vinni, hogy a mester jóval kisebbre szabja.
- Biztosan azért nem fogytunk többet, mert dagad a Hold - süti ki végül Katalin. Azt olvasta ugyanis, hogy az ember súlya követi égi kísérőnk járását. Cegléden most reménykedve nézik az eget: ha apadni kezd a Hold, végre ők is megszabadulhatnak néhány zsírpárnácskától...
Kiss Józsefné úgy belejött a víznapba, hogy két hét után újat tartott - pedig havonta csak egyet kellene. A korábbi fogyókúráival ellentétben idén valahogy könnyebben megállja, hogy egész nap ne egyen semmit. Másnap persze éhesen indította a húsnapot, még egy kis tejet is ivott. Az elmúlt két hétben két kilótól szabadult meg, amivel tulajdonképpeni célját el is érte: tizenegy kilót fogyott két és fél hónap alatt. A finisben szeretne még rádolgozni, hogy új súlya stabilnak bizonyuljon. Akkor lenne a legboldogabb, ha még négy kilónak inthetne búcsút idén. Tejért indul a boltba, bár ő maga most nem ihat belőle.
- Ez most csak a cicáknak lesz - mondja kedélyesen.

Így fogyunk mi
Hamar munka ritkán jó - vélik szerkesztőségünk azon munkatársai, akik vállalták a nyilvános fogyókúrával járó megpróbáltatásokat.
Hirdetési igazgatónk, Menyhárt Mária végre örömmel újságolja, hogy bátran felveheti azokat a szűk nadrágokat, amelyeket régen "kinőtt".
Fotóriporterünk, Bohanek Miklós büszke rá, hogy nem százzal kezdődik már a testsúlya. Márai Sándor Füveskönyvének tanácsához tartja magát, s minden reggel egy almával kezdi a napot, ami állítólag a jó egészség titka.
- Acélos jellem kell hozzá, hogy receptújságunk, a Vidék íze készítése közben karcsúsodjon az ember lánya - ismeri be Palágyi Edit. Udvariatlanságnak vennék az éttermek, ha meg sem kóstolná az ínycsiklandozó étkeket, amelyeket a lapban bemutat. Mégis van megoldás. Ha ropogósra sült halat választ, s elblicceli a köretet, még egy citromos joghurthab is belefér a menübe. S láss csodát: e falatozás ellenére valahogy lement egy kilócska...

Ezek is érdekelhetnek