Mediterrán hangulatban

Levélírónk a lehető legjobbkor kéri tanácsunkat, hiszen a hideg télben jólesik tervezgetni egy mediterrán hangulatú, kedves, meleg kuckót. A szülők ezzel az átalakítással szeretnék megajándékozni lányukat a tizennyolcadik születésnapjára.

Családi körD. Tasnádi Marianna2006. 01. 27. péntek2006. 01. 27.
Mediterrán hangulatbanAz 5×4,3 m-es helyiség sarokablakkal hívogatja a napfényt, és rendkívül alkalmassá teszi a szobát egy déli hangulatú megoldásra. A falakat sárgára és vörösre festjük, egy egyszerű motívummal zárjuk le a sárgákat, és keretezzük be az ágynál a vöröset. Ezt a két uralkodó színt különböző árnyalatokkal ismételjük a textileken, a párnákon, a szőnyegen és a függönyön is.
Az ajtó keretét ívesre változtatjuk - készíthetjük gipszkartonból, de téglából is felfalazhatjuk. A belépésnél egy rattan térelválasztó takarja a mögötte lévő kovácsoltvas ágyat. Az ágyra helyeztünk el egy kis reggelizőasztalkát, amely a kényeztető étkezésen kívül igen jól használható tanulásra és jegyzetelésre is. Az ajtó másik oldalára került egy egyszerű, fa könyvállvány. A rattanpamlagon sok-sok színes párna nemcsak színesíti a szobát, de meghittebbé is teszi. Előtte asztal, alsó lapján rakodási lehetőséggel. Az íróasztal a számítógéppel az ajtóval szembeni oldalra kerül.
A mennyezeti és az állólámpa - már csak az összhang miatt is - kovácsoltvasból készült. A mediterrán hatást fokozza, ha öblös terrakotta cserépbe növényt ültetünk, az amfora jellegű vázákban pedig az évszaknak megfelelő virágokat vagy száraz növényt helyezünk el. Az ajtó mellé állítottunk még egy gipszből készült oszlopot, a tetején zölddel.


Ezek is érdekelhetnek