A szezon diktál

A Geopen Könyvkiadó Évszakok konyhája című új könyve több mint kétszáz receptet ajánl a természet gazdag tárházából, amelyek mellett nagyszerű fotók segítenek a választásban és adnak ötletet a tálaláshoz.

Családi kör2006. 03. 31. péntek2006. 03. 31.
A szezon diktál

A háziasszonyok sütés-főzéskor - nagyon bölcsen - egyre szívesebben használják fel a friss zöldség- és gyümölcsfajtákat. Hiszen akkor a legfinomabbak, amikor a természet törvénye szerinti időben érett termést hoznak, vagyis amikor a szezonjuk van. Az évszakonként csoportosított ételleírások között lapozgatva számos jó tanácsra és technikai fogásra bukkanhatunk. A fejezetek nyitó oldalain részletesen bemutatják, hogy mely évszakban mely hozzávaló a legfinomabb, és hogyan válasszuk ki a legjobb minőségű, legízletesebb darabokat. Kóstolóként kínáljuk az alábbi tavaszi egytálételt!

Erdeigomba-ragu
Hozzávalók 6 személyre: 2,5 dl csirkeerőleves, 2 evőkanál felaprított friss zöldpetrezselyem, 2 gerezd fokhagyma felaprítva, 2 teáskanál sózatlan vaj, 2 teáskanál extra szűz olívaolaj, 50 dkg friss bimbós csiperkegomba felezve, 50 dkg vegyes friss erdei és/vagy termesztett gomba aprítva, 5 evőkanál zsírdús tejszín, só és frissen őrölt bors.
Kis lábasban forraljuk fel a csirkeerőlevest, és addig főzzük, amíg felére sűrűsödik. Vegyük le a tűzről, és tegyük félre. Vágódeszkán vegyítsük el a felaprított zöldpetrezselymet a fokhagymával, majd együtt vagdaljuk egész finomra, utána tegyük félre. Nagy serpenyőben, közepes hőfokon olvasszuk fel a vajat az olívaolajjal. Tegyük bele a gombát, és időnként megkavarva dinszteljük aranyszínűre. Öntsük hozzá a besűrűsödött csirkeerőlevest, a tejszínt meg a fokhagymás petrezselymet, és közepes hőfokon főzzük, amíg felére besűrűsödik. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Ha a könyvet most megrendeli,
6990 Ft helyett 6490 Ft-os áron
vásárolhatja meg!

Megrendelhető
telefonon a 06-80/204-510-es ingyenesen hívható zöldszámon,
e-mailben az [email protected] címen,
sms-ben a 06-30/234-1900-as telefonszámon.

A postaköltséget a kiadó átvállalja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek