Rámehet az iskola is

Megújulást, újjászületést jelent a soteria görög szó - ezt a kifejezést választotta névként az az alapítvány, amely létrehozta Budapest első, hivatalosan regisztrált munkaközvetítő szolgáltatását pszichiátriai problémában érintett emberek részére.

Családi kör2006. 03. 17. péntek2006. 03. 17.
Rámehet az iskola is

A Támpont Munkacsoport az elmúlt évben az álláskeresők egynegyedét sikeresen munkába állította. Sajnálatos módon az ilyen típusú szolgáltatásokra a mai napig nincs állami normatív finanszírozás, így a Soteria Alapítvány pályázati programokból és támogatásokból igyekszik programját működtetni és fejleszteni.
Ma Magyarországon körülbelül százezer skizofréniás él, többségük esetében 16 és 24 éves kor között jelentkezik először ez a probléma. Gyakran tanulmányaikat szakítják félbe, munkahelyüket veszítik el, partnerkapcsolatuk fut zátonyra, és sokuk - többek között az ellátórendszer hiányosságai miatt - hosszú évekre, akár évtizedekre elszigetelődik a munkaerőpiactól és a normális életvitel lehetőségétől is. A Soteria ezt az elszigeteltséget igyekszik felszámolni.

Ezek is érdekelhetnek