Krémes kényeztetés

Sokan nem tulajdonítanak fontosságot az éjszakai és nappali krémek váltogatásának, holott a nappali krémekben található UV-szűrők éjszaka fölöslegesen terhelik a bőrünket, ugyanakkor az éjszakai krémek nem nyújtanak megfelelő védelmet és nem fejtik ki teljesen hatásukat nappal, nagyobb koncentrációjuk miatt viszont éjjel többet "dolgoznak" - derül ki a Diéta és Fitnesz magazin radírokról, pakolásokról és arckrémekről szóló írásából.

Családi kör2006. 10. 27. péntek2006. 10. 27.
Krémes kényeztetés

Radírozni azért kell időnként, hogy a bőr lélegezni tudjon és a pakolások, krémek hatóanyagai mélyebbre jussanak. Vannak bőrbe masszírozható, krémes állagú szemcsés radírok, valamint arcra felkenhető, zselés, lehúzható változatok.
A pakolások és maszkok felvitelének legfontosabb szempontja, hogy az arcbőrre egyenletes vastagságban kenjük fel a krémet, és a szem körül csak a szemgödör vonaláig haladjunk. A túl vastagon felvitt pakolás nemcsak egyenetlenül szárad, de fölösleges is, hiszen nem fog több hatóanyag a bőrünkbe szívódni.
S hogy mi a különbség a pakolás és a maszk között? A pakolások laza, krémes állagúak, melyeket a tápanyagok beszívódása után nedves vattával vagy langyos vízzel kell leöblíteni. A maszkok a felvitel után megszáradnak, víz nélkül ledörzsölve vagy egyben lehúzva lehet eltávolítani őket.

Érzékeny bőrre
A krém feladata, hogy megszüntesse az esetleges viszketést, csökkentse a pirosodást és felkenve kellemes, hűsítő érzést nyújtson. Legjobbak a közepesen lágy állagú, tejföl sűrűségű krémek.
Száraz bőrre: Feladata, hogy a húzódó, szomjas bőrnek azonnali felfrissülést nyújtson. Gyakran túl zsíros krémet választunk, amely lassan szívódik fel, és a T-vonalon fényes marad az arc. A jó krém gyorsan beszívódik, használata után a bőr puha tapintású, matt lesz. Akinek a T-vonala mégis zsírosodik, ajánlott a reggeli krémezéskor két krém variálása a megfelelő területeken.
Zsíros bőrre: Olyan hidratáló zselét vagy olajmentes könnyű tejet válasszunk, amely táplálja és frissíti is a bőrt, mégsem tartalmaz zsíranyagot. Általában vizes állagú, folyékony anyagok ezek, pillanatok alatt "elpárolognak".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek