Dialízisközpontot avattak Újbudán

Új épületbe költözött a B. Braun Avitum Hungary Zrt. 18 évvel ezelőtt átadott első dialízisközpontja. Az épület nemcsak korszerűen felszerelt dialízisközpont, hiszen az emeleten helyet kap a Magyarországon is útjára induló Aesculap Akadémia, amelyegészségügyi képzések, fejlesztési programok helyszínéül szolgál.

EgészségünkBudai Horváth József2007. 10. 15. hétfő2007. 10. 15.
Dialízisközpontot avattak Újbudán

A B. Braun Avitum Hungary Zrt. 1989-ben hozta létre Budapesten a Tétényi úti – ma Szent Imre – Kórház területén működő dialízisközpontot, majd 1991-ben megkezdte az országos dialízishálózatának kiépítését. Mára már az ország 18 pontján, 614 munkatárs közreműködésével működtet európai színvonalú, a legkorszerűbb orvostechnikával felszerelt dialízisközpontot, ahol a magyar vesebetegek több mint egyharmada számára biztosítja a nélkülözhetetlen kezeléseket.  A hálózat kiépítésére a cég az elmúlt 18 évben 24 millió eurót fordított.
A budapesti, kezdetben 12 beteget ellátó dialízisközpontban mára már 137 beteget kezelnek, 2007-ben a kezelések száma eléri a 26 ezret. A dialízisközpontnak otthont adó új épület október 15-től 1850 m2 alapterületen, két szinten, 36 krónikus és 4 akut kezelőággyal, a legmagasabb technikai színvonalon szolgálja ki a betegeket.
Dr. Kiss István, az új dialízisközpont orvos-igazgatója elmondta: „A most átadásra kerülő központ a legkorszerűbb épület- és orvostechnológiai feltételek mellett jelentősen bővülő kapacitással képes a kórház vonzáskörzetében tartozó valamennyi beteg fogadására. Legfőbb célunk továbbra is a betegek legmagasabb szintű ellátása.”
Az új épületben kerültek kialakításra az Aesculap Akadémia helyiségei is, az összesen 400 m2-es egység magába foglal egy 120 fős előadótermet és két 15 fős tárgyalót.  Horn Pétertől, a B. Braun Avitum vezérigazgatójától tudjuk, hogy az Aesculap Akadémia világszínvonalú és elismert szakmai képzéseket és fejlesztő programokat kínál az egészségügyben dolgozó szakemberek számára.

Ezek is érdekelhetnek