Ezeket a szempontokat vedd figyelembe a szemüvegkeret kiválasztásakor

Hirdetés – Sokan elszomorodnak, amikor kiderül, hogy szemüveget kell hordaniuk, ám erre semmi ok nincs, hiszen a tökéletes látást egy trendi és divatos kiegészítővel könnyedén megoldhatjuk. A feladat mindössze annyi, hogy megfelelő keretet válasszunk. Ebben segítünk.

EgészségünkPR cikk2021. 01. 04. hétfő2021. 01. 04.
Ezeket a szempontokat vedd figyelembe a szemüvegkeret kiválasztásakor

Ha kiderül, hogy valakinek szemüvegre van szüksége, mert a látásán ezzel a legkönnyebb segíteni, előfordul az elkeseredés. A szemüvegre viszont nem szabad úgy gondolni, hogy szükséges rosszként határozza majd meg napjainkat, inkább lehetőségként kell rá tekinteni, amellyel feldobhatjuk megjelenésünket. Ehhez viszont megfelelő választásra van szükség.

Arcforma alapján válasszunk keretet

Ahhoz, hogy a szemüveg örömet jelentsen, elengedhetetlen, hogy úgy érezzük, jól áll rajtunk. Ezt elérhetjük azzal, ha az arcformánkhoz megfelelő keretet választunk. Általánosságban elmondhatjuk, hogy a szögletesebb arcformához a kerek és ovális lencse illik, ez a megoldás lágyítja a vonalainkat. Az ovális arcforma esetén nincs ilyen szabály, gyakorlatilag bármilyen modellt választhatunk, ha tetszünk magunknak a tükörben, nem fog rosszul állni. Ha kerek arcról beszélünk, olyan keretet keressünk, ami vékonyítja az arcot – ezek legtöbbször a szögletes, vékonyabb megoldások. A hosszúkás arc esetében épp ellenkező célunk lehet, ilyenkor a kerek és ovális kialakítás lesz a nyerő. Ha nehéz a választás, ne csüggedjünk, kérjünk segítséget: erre tökéletes az Eyerim.hu kínálata. A saját márkás eyerim collection termékei között biztosan mindenki talál magának megfelelő keretet és lencsét.

Forrás: Dean Drobot/Shutterstock.com

Fontos a méret és a szín

Ha a kontrasztot megteremtettük az arc és a keret között, figyelhetünk egyéb szempontokra is. El kell dönteni a lencse méretét, ahol igen nagy a szabadság, a lehető legkisebb megoldások mellett választhatók oversize modellek. A lényeg, hogy melyik tetszik, melyikben érezzük magunkat a legjobban. Egy dioptriás szemüveg esetében inkább törekedjünk az arányos méretre, hiszen ezeknek a lencséknek jelentősebb a funkcionalitása – a napszemüvegek esetén lazábban kezelhetjük ezt a kikötést. A végére hagytunk egy fontos, ám kevés problémát tartogató döntést: ez a színválasztás. Ha megvan, milyen formájú és méretű keretet akarunk, a színét is ki kell választanunk, itt viszont nincs más dolgunk, mint a szívünkre hallgatni. Azt azért jegyezzük meg: ha a keret színe passzol a bőrünkhöz és a hajunkhoz, az visszafogott összhatást eredményes, a kontrasztos színválasztással pedig magunkra vonhatjuk a figyelmet. Ha ez a cél, vegyünk fel a szemüveg mellé a látványos, merész nyakláncok közül is egyet.

Ezek is érdekelhetnek