Ritmusok - érzések

Öreg. A hetvenéves Little Richard különösen néz ki feltupírozott hajjal és erősen kisminkelve. A múltkor feltűnt a tévében egy koncerten, eléggé megmosolyogtató jelenség volt, mindazonáltal hangja a régi.

Egyéb2004. 04. 16. péntek2004. 04. 16.
Ritmusok - érzések

Hogy "Kicsi Ricsi", az élő bálvány tényleg megöregedett, annak legbiztosabb jele, hogy ötvenéves pályával a háta mögött saját nyugdíjazása mellett döntött, legalábbis nem lép többé színpadra.

{p} Öten. Amikor tavaly ősszel Varga Zsuzsa három és fél év után kiszállt a kecskeméti illetőségű Venus zenekarból, sokan biztosak voltak benne, hogy az elárvult csapat lehúzhatja a rolót. Az énekesnővel két zenész is távozott, de ez sem küldte padlóra a megfogyatkozott társaságot. Azért persze kellett venniük egy nagy levegőt, át kellett gondolniuk a továbbiakat, de szerencsére a folytatás mellett döntöttek. Andi, Stofi és Etó viszonylag hamar megtalálta az új tagokat: a dobokhoz Picure ült, a gitárt pedig Töpi kezeli. Aztán hozzákezdtek a tennivalókhoz.

{p} Új fazont találtak ki, és új dalokat írtak. Jóformán mindahányan részt vettek az alkotómunkában. A végeredmény: az eddigieknél lendületesebb és érzelmesebb számok születtek. A mondandó itt-ott ironikus, néha pedig édesbús, de mindvégig fiatalos. Tudjuk, hogy a megújult Venus egyetlen női tagja, Kálmán Andrea csak hosszas rábeszélésre vállalta az énekesi szerepkört. Nem kellett volna félnie, hiszen igazán jól illeszkedik a hangja a zenekar rockos arculatához. A Kezdjük újra! című lemez első slágere a Mire jó?, de mellette van még jó néhány fülbemászó nóta a korongon.                                                              (BMG Hungary)

{p} Örökzöld. A skót származású Rod Stewart már régen megbánta, hogy annak idején bevallotta sírásói előéletét. Ezt az újságírók mindig felemlegetik vele kapcsolatban, ha írnak róla. Szóba hozható még az is, hogy a Brentford futballklub inkább csak cipőpucolóként foglalkoztatta. De mi most egyikkel sem foglalkozunk, mivel sokkal fontosabb közlendőnk van a legendás énekesről. Mégpedig az, hogy dzsesszénekesnek is kiváló. A hatodik ikszéhez közeledő popsztár újabban összegzésre adta a fejét.
{p} Egymás után jelennek meg válogatásalbumai. A Mester úgy döntött: nem agyonjátszott slágereivel akar ismét feltűnni, hanem összegyűjti a komolyabb felvételeit is. Talált is belőlük bőségesen, egy lemezre rá sem fért az anyag. Így hát egy sorozat kezdődött... Rod Stewart amerikai dalokra épített, főként a már örökzöldnek számító popstandardokat sorakoztatta fel. Az első válogatás többszörös platinalemez lett, sőt Grammy-jelölést is kapott. Hasonló sikerre számíthat a mostani, As Time Goes By... című albuma is. A smirglihangú énekes egyebek közt Duke Ellington, Meredith Willson, Charlie Chaplin (!), George Gershwin szerzeményeit tolmácsolja, felvillantva dzsesszista tehetségét.
(BMG/J Records)
(Rod Stewart színes posztere Műsormellékletünk hátlapján!)

Ezek is érdekelhetnek