Új nő kell az Unisexnek

A kilencvenes évek végén egyéni hangzásával tűnt fel a hazai popéletben az Unisex. Az Erdélyi László által alapított zenekar funky alapokon nyugvó, igényes popzenét játszott, szólóénekese a remek hangú Szekeres Adrienn volt.

Egyéb2004. 04. 30. péntek2004. 04. 30.
Új nő kell az Unisexnek

Olyan nagy slágereket hallhattunk tőlük, mint a Szebb holnap, az Úgy szeress, az Itt a nyár, a Hív a nagyvilág és a Csoda az élet. Az utóbbi években egyre kevesebbet szerepelt az együttes, Adrienn szólólemezt készített, és sokan talán már arra gondoltak, búcsút intettek egymásnak a csapatbeliek. Aki ezt hitte volna, tévedett: az elmúlt év végén Erdélyi László - alapos meglepetést szerezve - új felállásban, új hangzással adta hírül, hogy az Unisex él és virul.


{p} Ő nem azt mondta, hogy új műsorhoz új férfi kell, hanem azt, hogy - új nő kell. Az énekesnőt, Szabó Mariannt egy szórakozóhelyen találta meg, ahol világslágereket énekelt, elragadóan. Mariann táncművészeti főiskolára jár, koreográfusnak készül, mellette Földessy Margit tanodájában tanul, játszik, és varázslatos hangon énekel. Az együttes tagja még Boros Attila, aki hajdanán a Prognózis együttes billentyűse volt, meg Závoti Zoltán gitáros, szintén a Prognózisból, aki civilben közgazdászként dolgozik. Az együttes főleg élő koncerteket ad, s ilyenkor kilenctagúvá bővül.A fellépéseken a Lazlo Co. lemezkiadó gondozásában napvilágot látott, 2.0 címre keresztelt vadonatúj album dalai csendülnek fel, melyek közül néhány már nagy sláger. Az Ahogy én című nótát mostanában sokszor hallhatjuk a rádiókban, a kívánságműsorokban, klipjét rendszeresen sugározzák a zenei csatornák.
A kilenc friss szerzemény zenei anyaga ritkaságnak számít, hiszen mai, elektronikus zörejekkel átitatott világunkban teljesen eredeti hangszerekre épül, a szövegek pedig valódi emberi érzéseket tükröznek. A lemez szövegcentrikus, és sokkal kiforrottabb, mint az előző Unisex-produkciók. Erdélyi Laci sok időt töltött együtt Szabó Ágnessel, Nagy Viktorral és Szabó Leslie-vel, akik a szövegeket írták. {p} A korong érdekessége, hogy új feldolgozásban ismét hallhatjuk a Szebb holnap-ot, Szakácsi Sándor színművész pedig a dalok hallatán írt gondolatait mondja el, zenei kísérettel. Az együttes következő slágere a Rád találok lesz, maxi lemezen is megjelenik, és klip is készült belőle.
Pethes József


Lemezbemutató Az Unisex lemezbemutató koncertje május 21-én, pénteken este fél 10-kor lesz a New Orleans Music Clubban. (Cím: 1066 Budapest, Lovag u. 5.) Az est meglepetéseként az általuk nagyra becsült barátokkal: Király Lindával, Charlie-val, Balázs Fecóval, Szakácsi Sándorral kiegészülve duetteket adnak elő és közösen is énekelnek!

Ezek is érdekelhetnek