Recept

Egyéb2004. 06. 04. péntek2004. 06. 04.
Recept

 

Jobb napokKínai zöldségleves 10 dkg füstölt szalonnát zsírjára sütünk és 1 kisebb fej hagymát megfonnyasztunk rajta. Vékony csíkokra vágunk 1 szál sárgarépát, 1 fehérrépát, 1 zellert, 1 karalábét, negyed kínai kelt és félbevágunk 5-6 darab kelbimbót. Néhány percig a hagymával együtt pároljuk, majd felengedjük 2 liter húslével. Sózzuk, borsozzuk, köménymaggal, babérlevéllel, kevés gyömbérrel, 1 kiskanál világos szójaszósszal ízesítjük. Tálalás előtt rizst főzünk bele és meghintjük snidlinggel. A tányérok aljára 1-1 tojást ütünk és erre merjük a forró levest.Mustáros sertéscomb vörösborban80 dkg sertéscombot felszeletelünk és egyenletesen bekenjük mustárral. 15 dkg felszeletelt füstölt szalonnát a húsra fektetünk, majd egy nagy serpenyőbe tesszük. Hozzáadunk 2 közepes fej felkarikázott hagymát, 1 felkarikázott sárgarépát, 1 csokor finomra vágott metélőhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd ráöntünk 2 dl vörösbort, 3 dl tejfölt. Fedő alatt porhanyósra pároljuk a húst. Burgonyakrokettel tálaljuk.Túrós süti7 dkg margarinnal kikenünk egy közepes tepsit. Összekeverünk 25 dkg lisztet, 20 dkg cukrot, fél tasak sütőport. Ennek felével megszórjuk a tepsit. Fél kg tehéntúrót összekeverünk 1 citrom héjával, 10 dkg áztatott mazsolával, majd a keveréket elosztjuk a tepsiben. Ezután a lisztelegy másik felét szórjuk a túróra. 8 dkg margarint megolvasztunk, elkeverünk vele 3 felvert tojást, 4 dl tejet és 1 csomag vaníliás cukrot. Ráöntjük a tepsiben lévő tésztára. Előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük.
A menü ára 4 személyre: 2400 Ft

Kopp-napokSpicces csirkemellsaláta 40 dkg kicsontozott csirkemellet puhára főzünk, és ha kihűlt, vékony szeletekre vágjuk, 3 főtt tojással és 20 dkg csemegeuborkával együtt. Lereszelünk fél zellert, amit kevés olajon rövid ideig párolunk. 20 dkg konzervkukoricát elkeverünk az alapanyagokkal, majd ráöntünk 3 dl tartármártást. Ízesítjük 0,3 dl fehérborral és ízlés szerint mustárral. Alaposan lehűtve, salátalevélen tálaljuk.Márványos kelbimbóSós, köményes vízben puhára főzünk 50 dkg kelbimbót, majd mindet kettévágjuk. Villával áttörünk 15 dkg márványsajtot és elkeverjük 1 pohár tejföllel, 1 csokor apróra vágott metélőhagymával, sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével meglocsoljuk. Jól összedolgozzuk és óvatosan beleforgatjuk a kelbimbókat. Megszórjuk reszelt sajttal, majd a sütőbe tesszük, míg a sajt rá nem olvad.TúrópogácsaÖsszedolgozunk 25 dkg lisztet, 25 dkg tehéntúrót, 25 dkg margarint, 1 tojást, 1 kávéskanál sót. Kétszer kinyújtjuk, hajtogatjuk, majd 1 cm vastagra ismét kinyújtjuk.

Kiszaggatjuk pogácsaszaggatóval, majd kivajazott tepsibe tesszük. A tetejét tojássárgájával megkenjük, megszórjuk reszelt sajttal.

A menü ára 4 személyre: 1700 Ft

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek