Szövetségi kapitány akar lenni

Schindler Szabolcs nem éppen tipikus mai magyar futballista. Közgazdász feleségével második gyermeküket várják. Első hallásra meghökkentő, tiszteletre méltó tervei vannak.

EgyébFábián István2004. 06. 25. péntek2004. 06. 25.
Szövetségi kapitány akar lenni


A békéscsabaiak futballistája kerek perec kijelentette: hosszú távú célja, hogy szövetségi kapitány legyen! A viharsarkiak harmincéves védője nem viccel.
- Az egyik elismerést a kétszázadik mecscsem jutalmául kaptam az elnök asszonytól, van tehát kellő tapasztalatom, egyébként pedig három évvel ezelőtt megszereztem a szakedzői minosítést. Ihász Anti bácsitól és Berendi Pali bácsitól a Vasasban emberséget, szakmaszeretetet is tanultam, és elsőéves jogászhallgató vagyok. Az első lépcsőfoknak ez talán elegendő.
- Azért azt nem mondhatja, hogy a klubhűség mintaképe, hiszen legalább nyolcszor váltott klubot.
- Ez még nem azt jelenti, hogy vándormadár vagyok. Mindig alapos okom volt rá, hogy máshová igazoljak. Császártöltési lurkóként egy országos kiválasztón a legjobb védőnek választottak 14 évesen, azt hittem, életem végéig ott játszom, de felnőtté válásom idején nagyon nehéz volt bekerülni a csapatba, és logikusnak látszott, hogy elmenjek az élvonalba aspiráló Stadlerhez. Egerbe, a Videotonhoz, a Gázszerbe, az MTK-hoz is azért mentem, mert előbbre akartam lépni. A magyar futball egyik legnagyobb hátulütőjének azt tartom, hogy a vezetők többet ígérnek, mint amit teljesíteni tudnak. Sok-sok baj ebből adódik. S lám, "lejjebb" is vannak válogatott szintű játékosok, még ha a sajtó most strandfutballistának nevezte is Tóth Andrást, aki mellesleg jó barátom, hiszen együtt kezdtünk abban a bizonyos Vasas-serdülőben annak idején.
- Mit csinált volna másképp, hogy a Békéscsaba ne kényszerüljön pótvizsgára?
- A játékosok túl korán hitték azt, hogy mi nem eshetünk ki, mire pedig észbe kaptak, már késő volt. Állítom, ez a Békéscsaba bőven felveszi a versenyt a mostani mezőnnyel. Amit elmondtam, talán rávilágít a bajainkra.

Ezek is érdekelhetnek