Írom a levelem?

Sziasztok!Sokat gondolok rátok, s arra is, vajon kedvetek szerint telik-e a vakáció. Gondolom, ti is jobban örültök annak, ha hét ágra süt a nap, s a nyári délutánokat nem szomorítja zápor, zivatar. Különösen bosszantó lehet a kiszámíthatatlan időjárás, ha éppen nyaraltok.

EgyébBalogh Mária2004. 07. 23. péntek2004. 07. 23.
Írom a levelem?

Apropó, nyaralás! Bevált-e a jóslatom, miszerint ha új helyre utaztok, hamar születnek új barátságok, új ismeretségek, netán új szerelmek? Az utóbbit persze csak módjával "kössétek"! Szerelemből ugyanis a kevesebb többet ér. A nyári szerelmekről, főként, ha az testi szerelmet is jelent, eszembe jut néhány jó tanács. Nem felnőttes okoskodással, csupán jó szándékkal. Máris egy példa. Zsófi és Ákos kapcsolata legalább másfél éve tart, 17 évesek mindketten. Az idei nyáron úgy alakult a program, hogy másfél hétre mindkettőjüknek el kellett utazniuk a családdal is nyaralni. Bő két hét után találkoztak ismét egymással, s ahogy ez lenni szokott mostanság, a szerelmesek, amint alkalmuk adódott, összebújtak. A testi kapcsolatot követő napon Ákos furcsa kérdésekkel bombázta Zsófit. A fiú arra volt kíváncsi, hogy kedvese távollétében nem csalta-e meg. Zsófi égre-földre esküdözött, sírt, majd faképnél hagyta Ákost. Pár nap múlva tisztázták, hogy a fiú feltevésének hátterében az állt, hogy szexuális együttlétük után furcsa viszketést érzett a nemi szervén, amit apró kiütések követtek. A fiatalok felhagytak a veszekedéssel, s orvoshoz fordultak.

{p} Az egymást követő vizsgálatokból kiderült, hogy Zsófi az üdülés során összeszedett egy makacs hüvelyfertőzést. Nem úgy persze, hogy megcsalta Ákost. De azt sem lehet tudni pontosan, honnan és hogyan. Közös vécé, zuhanyozó, strand, esetleg törülköző, netán egy kölcsönkapott fürdőruha lehet a bűnös? Bármelyik szóba jöhet. A kenőcsök és a gyógyszerek azóta meggyógyították a fiatalokat. Annak persze jobban örültek volna, ha ez az epizód kimarad az életükből. Igaz is! Arra sem árt odafigyelni, ami Ákos fejében elsőként fordult meg. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha vadonatúj szexuális kapcsolatba bonyolódtok, ne feledkezzetek meg az óvszerről. Az említett eszköz nem csupán a nemi úton terjedő fertőzésektől véd meg benneteket, hanem a lányokat a nem kívánt terhességtől is. Ráadásul a zsebpénzből is könnyedén megvásárolható.(Más a helyzet, ha régi kapcsolatról van szó, jól ismeritek egymást, ráadásul fogamzásgátló tablettával védekeztek.) De ha mégis vészhelyzet áll elő, kedves lányok - mert, mondjuk, meggondolatlanul szerelmeskedtetek -, ne bízzátok magatokat a véletlenre s arra, hogy majd csak megjön a havivérzésetek. A patikákban elérhető áron remek terhességi gyorsteszteket lehet kapni! De ennél is üdvözítőbb, ha a legközelebbi nőgyógyászat ambulanciáján esemény utáni tablettát kértek. (A nem kívánt terhességnél jobb ez is.) Ezt a védettséget nem nyújtó együttlét után 72 órán belül kell bevenni. Persze mégse erre alapozzátok a párkapcsolatotokat a jövőben, hanem a biztonságos, az egészségeteket nem károsító módszerekre.Jó tanácsból, gondolom, egyelőre ennyi elég is volt. Vigyázzatok magatokra!Üdvözlettel:

Ezek is érdekelhetnek