Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Zöldborsóleves csipetkével
Zsíron megfonnyasztunk 1 fej apróra felaprított hagymát, rádobunk 2 felkarikázott sárgarépát, 2 fehérrépát, 1 csokor apróra vágott zöldpetrezselymet. Ha félig megpuhult, hozzáadunk 40 dkg zöldborsót. Megszórjuk liszttel, kevés pirospaprikával. Felengedjük 1,5 l vízzel, megsózzuk. Hagyjuk a levest felforrni. Közben csipetkét készítünk 1 tojásból és annyi lisztből, hogy kemény tésztát kapjunk. Ha a leves forr, belecsipegetjük a tésztát. Ha a csipetke feljött a leves tetejére (megfőtt), tálalhatjuk a levest.
Ínyenc töltött borjúcomb
Egy kg borjúcombot középen, hosszában, vastagságának feléig bevágunk, majd a vágás mentén mindkét irányban szintén bevágjuk, hogy a közepe nyitott maradjon. A felhasított részt bekenjük szardellapasztával elkevert vajjal, amibe kapribogyót teszünk. A nyílásba főtt kemény tojásokat teszünk, majd gondosan bevarrjuk. Szalonnacsíkokkal befedjük a húst, sütőben tejföllel öntözve pirosra, puhára sütjük. Burgonyakrokettel tálaljuk.
Meggyes túrófelfújt
Habosra keverünk 50 dkg tehéntúrót 10 dkg porcukorral, 3 tojássárgájával. Hozzáadunk 1 tasak sütőport, l citrom héját és kifacsart levét, 5 dkg zsemlemorzsát, végül a tojások kemény habbá vert fehérjéjét. Felét kivajazott, tűzálló tálba terítjük, ráteszünk 30 dkg kimagozott meggyet, ráöntjük a maradék túrós masszát és tetejére ismét 30 dkg meggyet szórunk. Forró sütőben megsütjük.
A menü ára 4 személyre: 2300 Ft.
{p}
Kaporleves
Vajon megpirítunk 1 púpozott kanál lisztet, rászórunk 2 csomag apróra vágott kaprot, 1-2 percig fonnyasztjuk. Felengedjük 1,5 l vízzel, beledobunk 1 húsleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, forraljuk pár percig. A leveses tálba elkeverünk 2 tojássárgáját 1 dl tejföllel, és erre merjük a forró levest. Pirított zsemlekockával tálaljuk.
Sűrű lecsó
Megdinsztelünk 2 fej felaprított hagymát. Felkarikázunk 1 kg paprikát és 1 kg paradicsomot. A paprikát rádobjuk a hagymára, majd hozzáadjuk a paradicsomot és 30 dkg parasztkolbászt. Felöntjük 1 dl vörösborral. Hozzáadunk 2 gerezd összezúzott fokhagymát, 1 darab csípős paprikát. Ízesítjük 3 teáskanál pirospaprikával, 1 teáskanál Vegetával és ízlés szerint sóval. Beleteszünk 1 pörköltkockát. Várunk, míg egyet rottyan, és a legvégén felöntjük még 1 dl vörösborral.
Rizskrém ribizlivel
Felforralunk 6 dl tejet 7 dkg porcukorral, l csomag zselatinnal, majd kevergetés mellett beleszórunk 2 dkg rizslisztet. Felforraljuk és belekeverünk 2 tojássárgáját. Levesszük a tűzről, és hagyjuk kihűlni. Belekeverünk fél dl szörpöt, 30 dkg ribizlit, 2 dl tejszínhabot. Poharakba töltjük, hidegen kínáljuk.
A menü ára 4 személyre: 1400 Ft.
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu