Örök nyárból a Balatonra

Bánfalvi Ágnessel a nyaralásról, színházi tervekről, utazásokról készítettünk villáminterjút.

EgyébPalágyi Béla2004. 08. 20. péntek2004. 08. 20.
Örök nyárból a Balatonra


A művésznővel kisebb kommunikációs problémám akadt, amikor az idei nyara felől érdeklődtem. Nem értette egészen pontosan, mit is akarok, ugyanis éppen úgy dolgozik, mint az év során bármikor.
A pihenés, az üdülés fogalma nála némileg áthangolódott a Los Angelesben töltött egy évtized alatt. A tengerparton lakott, medencés házban, az örök nyárban - ami hiányzott néha, az a tél volt. Azért kétórás autózással eljutott a közeli hegyek olyan magaslataira, ahol megidézhette a leghidegebb évszakot.
A közelmúltban egy nagyszerű hetet töltött családjával a Balatonon, lehet, hogy folytatása következik. Mindenesetre most szerep várja a József Attila és a Ruttkai Színházban, aztán "átugrik" dolgozni a tengerentúlra, mert szerencsére Amerikában sem felejtették el.
Hogy milyen a váltás? Erre egy klasszikus mondással válaszol: "Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak. " Van olyan korosztály, amely számára Bánfalvi Ági örök emlék marad a hosszú copfjával, kamaszos esetlenségével, mosolygós szemével. Ez a szerep pedig az Abigélben íródott számára Szabó Magda által. Ott nagyjából egy ígéretes "fészekalja" vágott neki a nagyvilágnak.
- Szoktak-e találkozni?
- Természetesen, gyakran összefutunk a lányokkal. Azt a sorozatot nem lehet elfelejteni, olyan volt az, mint a sportolók számára egy edzőtábor. Zsurzs Éva az edző... Ha a nézőkben a mai napig él, mi hogyan felejtettük volna el?!

Ezek is érdekelhetnek