Suli SOS!

A tanulók és az oktatási intézetek-intézmények, diákotthonok istápolására hívták életre a Suli SOS! A Jövő Nemzedékért Alapítványt, amely már sokmillió forintnyi adománnyal segített a hozzá fordulóknak: tankönyvek, számítógépek, tanszerek, háztartási gépek, élelmiszerek, készségfejlesztő játékok, sporteszközök, készpénz szerepel a juttatásai között.

Egyéb2004. 08. 06. péntek2004. 08. 06.
Suli SOS!


Az alapítványt elsősorban iskolák, diákok, fogyatékos gyermekek gondozói keresik meg. A szervezet munkatársai leginkább cégek vezetőit keresik meg: elmondják a gondokat, a kívánságokat, s támogatást kérnek a bajok megoldásához. Rendkívül fontosnak tartják a fogyatékkal élő diákok megsegítését, az általuk kiemelten támogatott intézmények között három ilyen is szerepel.
Ami az erőforrásokat feltöltő pályázati lehetőségeket illeti, vegyesek a tapasztalataik. Az állami támogatásokat kiírják ugyan, de sokszor mintha már előre kitalálhatnánk, kinek-kinek jut majd a keretből. A nagyvállalatok pályázatai pedig gyakran öncélúak: kevésbé a rászorultak megsegítéséről szólnak, inkább önreklámnak minősíthetők. Így aztán az alapítvány lényegében a maga erejére támaszkodva teszi a dolgát. Eredményes munkájukkal semmiképpen sem azoknak az alapítványoknak a számát gyarapítja, amelyek - mert sajnos, ilyenek is vannak - lejáratják a civil szervezetek erőfeszítéseit. Mert mi is hát a közadományokkal sáfárkodás filozófiája?  Önmérséklet, kontroll, tisztességes munka - a megsegítendők szolgálata!
A Suli SOS!-t jó szívvel ajánljuk  olvasóink pártfogásába.
Elérhetőségük:
Suli SOS! A Jövő Nemzedékéért Közhasznú Alapítvány
1012 Budapest, Attila út 107.
Telefon/fax: 201-3581
e-mail: [email protected]
Adószám:18110568-1-41
Bankszámlaszám:12010154-00101307-00100007

Ezek is érdekelhetnek