Recept

Jobb napokra - kopp-napokra

Egyéb2004. 09. 24. péntek2004. 09. 24.
Recept


Szalonnával tűzdelt süllő
Megtisztítunk egy süllőt, ujjnyi távolságokon beirdaljuk és megtűzdeljük szalonnacsíkokkal. Paprikás lisztbe forgatjuk. Kizsírozott tepsibe tesszük, és lassú tűzön hagyjuk pirulni. Amikor már szép színe van, meglocsoljuk tejföllel. Gombás rizzsel tálaljuk.

Mogyorós pite
Összegyúrunk 21 dkg lisztet, 17 dkg vajat, 12 dkg cukrot, 10 dkg őrölt mogyorót és 2 tojást. A rácsnak leveszünk a tésztából. A nagyobbik adagot tepsiben kilapítjuk, megszórjuk reszelt almával és fahéjas cukorral. A tetejére tesszük a rácsot és megkenjük tojással. Lekvárral díszíthetjük. Sütőben sárgára sütjük.
A menü ára 4 személyre: 1700 Ft.
{p}
Karfiolfelfújt
Egy közepes fej karfiolt kis rózsákra tördelünk. Enyhén sós vízben puhára főzzük, lecsepegtetjük, hagyjuk megszikkadni. 3 dkg vajból világos rántást készítünk, majd felengedjük annyi tejjel, hogy krémszerűvé váljon. Az így kapott besamelt sózzuk, borsozzuk, megszórjuk szerecsendióval, folytonos kevergetés mellett 2 percig forraljuk. Ekkor lehúzzuk a tűzről, és belekeverünk 4 tojássárgáját, valamint 2 dkg vajat. Ha kihűlt, belekeverjük a tojásfehérjékből felvert habot, és óvatosan beleforgatjuk a karfiolt. Az egészet vajjal kikent tűzálló tálba tesszük és 15 percig sütjük. Meglocsoljuk tejföllel és megszórjuk pirított zsemlemorzsával.

Diós csók
Két egész tojást felverünk, hozzáadunk 12 dkg porcukrot, 17 dkg őrölt diót. Addig keverjük, míg sima nem lesz. Kikent, lisztezett tepsibe halmokat rakunk belőle, és közepes lángon sütjük. Amikor elkészült, még igen puha lesz.
A menü ára 4 személyre: 900 Ft.

Ezek is érdekelhetnek