Orsinak néha viszket a talpa

Mindennap látjuk, olyan már, mint egy családtag. Sőt talán gyakrabban is látjuk, mint a rokonainkat. Ő Ferenczy Orsolya, az egyszer hűvösen okos, máskor makacs és lobbanékony pszichiáternő.

EgyébCsászár Jenő2004. 10. 15. péntek2004. 10. 15.
Orsinak néha viszket a talpa


Tudják, ő volt az, aki a múltkor kedvese, Novák Laci méregdrága mobilját bedobta az akváriumba, és még bocsánatot sem kért érte...
Lóránt Krisztinával, a Barátok közt című tévésorozat szereplőjével nyilvános helyen találkoztam, így beszélgetésünket gyakorta zavarta meg az aláírását kérő gyerekek felbukkanása.
- Hogyan viseli el a hirtelen jött népszerűséget?
- Mit tagadjam, nagyon élvezem. Egy éve játszom a sorozatban, azóta lépten-nyomon megállítanak, s valóban olyan szeretettel fogadnak mindenütt, mintha régi ismerősök volnánk. Szerencsére a párom, Csankó Zoltán színművész sem bánja, ha lelkesen autogramokat osztogatok, inkább szórakoztatja.
- Hogyan csöppent bele a szappanoperába?
- Egy Bécsben működő nemzetközi színházi csapat tagja voltam évekig, s amikor véget ért az a munkám, tanácstalanul néztem szét itthon. Tudtam, hogy aki kikerül a szakmai körforgásból, annak nehéz újra visszatalálnia a pályára. Gyermekrendezvényeket szerveztem a Merlin Színházban, s más lehetőségek felé is kacsingattam, mikor elhívtak egy válogatásra. Épp akkor kaptam szemüveget, s talán az új arcom tetszett meg a producernek, ezért vettek be a Barátok közt csapatába. Először azt hittem, hogy csak néhány epizódra tűnök fel a képernyőn, de kiderült, hogy ez egy igazi munkahely. Hetente négyszer forgatunk, s már kora reggel elkezdődik a "műszak"...
- Akkor most biztosan nem sok ideje jut legnagyobb szenvedélyére, az utazásra.
- A jó sorsom úgy hozta, hogy összesen egy évtizednél is többet töltöttem külföldön. Angolból és oroszból felsőfokú nyelvvizsgám van. Az édesapám Kijevben végezte el az egyetemet, ott ismerte meg ukrán származású édesanyámat, később pedig hat évig éltünk Moszkvában. Hosszabb időt töltöttem Teheránban, s alaposan megismerhettem Izraelt is. Liverpoolba már felnőttként jutottam el, színészetet és mozgásszínházi rendezést tanultam ott. Ha csak tehetem, útra kelek, hiszen az utazás a legjobb alkalom arra, hogy megismerjem önmagam. Sokat gazdagodtam azzal, hogy kipróbálhattam magam váratlan helyzetekben, s megmártózhattam idegen kultúrákban. A külföldön töltött évek kíváncsibbá és toleránsabbá tettek, s főleg rengeteg barátsággal ajándékoztak meg. Családi vonás nálunk, hogy otthon érezzük magunkat a világ bármely csücskében, a nővérem például Hollandiában él.
- Merre járt legutóbb?
- Talán azért is, mert az édesanyám ukrán, vonzódom a hűvös, hegyes vidékekhez. Nyáron Finnországban töltöttünk egy hetet, de a hosszabb kiruccanásokat egyelőre elhalasztottuk. Néha bizony viszket már a talpam, de egyelőre nagyon jól érzem magam Orsi bőrében.

Ezek is érdekelhetnek