Fajtalankodó apa

A saját lányán szemérem elleni erőszakot elkövető, román állampolgárságú F. Gy.-t jogerősen hét év szabadságvesztésre ítélte a Szegedi Ítélőtábla.

EgyébBalogh Mária2004. 11. 05. péntek2004. 11. 05.
Fajtalankodó apa


A 39 éves F. Gy. az elmúlt év augusztus 20-án a debreceni virágkarneválon találkozott össze volt élettársa szüleivel. Az idős emberek tizenegy éves unokájukkal a karneváli felvonulást, majd pedig a tűzijátékot akarták megnézni. Amikor a férfi megszólította a házaspárt, gyermekét a nagyszülők révén ismerte fel, s arra kérte őket, hadd vihesse el a kislányt Debrecenben élő anyjához. A nagyszülők, látván, hogy a gyermek sem tiltakozik, engedtek a kérlelésnek. Így apa és lánya a délutánt és az éjszakát a másik nagyszülőnél töltötték.
Másnap a férfi megkereste vidéken élő volt élettársát, és arra kérte, hosszabb időre is engedje el vele közös gyermeküket. A nő nem tiltakozott.
Amikor F. Gy. visszatért Debrecenbe, nem utazott azonnal haza szepesi otthonába, hanem egyik ismerősével és kislányával egyik kocsmából a másikba tért be. Az ivászat annyira elhúzódott, hogy a férfi lekéste a Szepesre induló utolsó buszt, ezért anyjánál kért bebocsáttatást. Csakhogy ezt nem kapta meg. Sem ő, sem a gyermek.
Az apa ezután a nagyállomás felé vette az irányt, s bódult állapotában eszébe ötlött, milyen régen volt nővel. Hirtelen támadt gerjedelme hatására kislányát egy közeli bokros parkba vitte, és ott fogdosni kezdte. A riadt gyermeknek nem volt bátorsága sem tiltakozni, sem kiabálni, csupán elhúzódott az apjától. A férfi ekkor elbizonytalanodott, és felhagyott rémisztő szándékával. Megparancsolta azonban a kislánynak, hogy a történtekről senkinek nem szólhat.
A sors közbeszólt. Amikor visszatértek a Petőfi téri nagyállomáshoz, F. Gy.-t igazoltatták a rendőrök. Előbb kitalált néven mutatkozott be, majd megpróbált elmenekülni a helyszínről. A zsaruk hamar utolérték az elvetemült férfit. Ezt követően, a rendőrök kérdezgetése közben a kislány elsírta magát. Ekkor mondta el, hogy az apja benyúlt az alsóneműjébe. A vádlottat azonnal előállították, majd értesítették a gyermek anyját.
A Szegedi Ítélőtáblán a közelmúltban helybenhagyták a Hajdú-Bihar Megyei Bíróság elsőfokú döntését. A saját lánya ellen szemérem elleni erőszakot elkövető F. Gy.-t hét év szabadságvesztésre ítélték jogerősen. A román állampolgárságú férfit, aki 1989-ben menekültként érkezett Magyarországra, s itt ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkezett, büntetésének letöltése után végleg kiutasítják hazánkból.

Ezek is érdekelhetnek