Matt a ráncoknak!

Forradalmi újításnak számít a bőrmegújítás terén a bdr (beauty defect repair) megjelenése, amely világhódító útja után végre Magyarországon is elérhető az erre kiképzett kozmetikai szalonokban.

ÉletstílusSzijjártó Gabriella2008. 11. 13. csütörtök2008. 11. 13.
Matt a ráncoknak!

A módszer egy egyszerű elven alapul: a hatóanyagokat közvetlenül a bőr azon rétegében alkalmazzuk, ahol a hatásukat ténylegesen kifejtik. A kérdés csak az volt eddig, hogyan jussunk el oda egy hétköznapi arckezelés során – magyarázza Sütő Éva szigetszentmiklósi mesterkozmetikus, a bdr hazai meghonosítója.

A hagyományos kezelés során az a mélyebb bőrterület, ahol a természetes regeneráló folyamatok zajlanak, a legtöbb kozmetikum számára rejtve marad, mert a felső réteg megakadályozza a krémek felszívódásukat. A bdr nagyszerűsége éppen abban rejlik, hogy apró tűkkel, mégis fájdalommentesen kis csatornák ezreit nyitja meg a bőr felső rétegében, így az arckezelés során használt készítmények mélyre hatolván, azonnali hatást fejtenek ki.

Hetente egy kezelés ajánlott (amely egy óra hosszáig tart), és a bőrproblémától függően 4-6 alkalom javasolt. A hatás rendkívül látványos. Már az első bdr-kezelés után tömörebbnek látszik és érződik az arc. Egy kúra pedig tartósan garantálja a feszesebb, pihentebb bőrt, a ráncok és a barázdák elhalványulnak. Aztán már csak negyedévente egy „emlékeztető” bdr javallott.

Kezelésre javasolt:
– a megereszkedett, rugalmasságát vesztett bőr,
– a ráncok és barázdák,
– a nap által károsított bőr,
– az öregségi és pigmentációs foltok,
– az aknés hegek,
– a száraz, érzékeny, rosaceás bőr,
– a tág pórusú, értágulatos bőr,
– a szarkalábak, a táskás, karikás szemek.

Ezek is érdekelhetnek