Bombázó nők bevetésen

Egyre sokkolóbban hat az ember lányára a színes magazinokból mosolygó, „sztárnak” kikiáltott, számítógéppel megszerkesztett bombázók túlkínálata. Annyira tökéletesnek látszanak, hogy úgy tűnhet, mellettük egy „valódi” nő már labdába se rúghat. Azonban a kulisszák mögé pillantva már korántsem ilyen rózsás a helyzet.

ÉletstílusBalogh Mária2009. 06. 19. péntek2009. 06. 19.
Bombázó nők bevetésen

Vannak nők, akik valóban nem csak csinosak és szépek, hanem okosak, talpraesettek és rendkívül rámenősek is. Bármit tesznek, sikerre viszik a tervüket. Legnagyobb erényüknek azonban mégis azt tekintik, hogy pontosan tudják, miként kell a férfiakkal bánni. S ha éppenséggel úgy szeretnék, minden erőlködés nélkül „megfogják” maguknak a kiszemelt áldozatot. S persze, ezek a nők sokszor a pénzt és a fényűzést sem vetik meg.

Arra születni kell, hogy bármi történjék is az életben, csakis az legyen a cél: „aranyhal” kerüljön a horogra. Az már más kérdés, hogy egy pénzes aranyhal mellett meddig és mennyire lesznek boldogok. Nem minden bombázó tanulatlan, üresfejű és számító. Sőt, egyre több a diplomás közöttük, így a teremtés koronáinak a lehetőségek még nagyobb tárházát kínálják, akik úgy csemegézhetnek a nők között, mint gyerek a cseresznyés tálban.

Miről ismerhető fel az igazi bombázó nő? – kérdeztük Juhász Éva klinikai szakpszichológust.
– A legtöbbször valódi  jelenség, s gyakorta hivalkodó,  aki után a férfiak megfordulnak, de sokszor a nők is megbámulják csinos idomaikat. – feleli a szakember – Habár nem mindannyian szépek, csak jól tálalják magukat. A bombázó azt is jelentheti, hogy minden túl sok rajtuk: túl magabiztosak, túl jól akarnak járni minden helyzetben, csakis a győzelemre játszanak. A bombázó nő általában erős, szabad, kellően öntörvényű, pontosan tudja, hol a helye a világban. Ő diktál. A férfi neki elsősorban különféle igényei kielégítését szolgáló forrás, amit a férfiak képtelenek, vagy nem is akarnak észrevenni. Ilyenkor mondják, hogy a teremtés koronái ösztönüktől vezérelve gondolkodnak, nem a józan eszükkel. A józan ész ilyetén elvesztése főként a 45- 60 éves korosztálynál fordul elő, akik az úgynevezett kapuzárási pánik következtében egyszer csak azt gondolják, hogy ifjú titánokká váltak, s muszáj vadászniuk és zsákmányt ejteniük. A bombázók „elejtése” azért is érdekes, mert a férfiak többsége nem tolerálja hosszú távon a nagyon erős nőket, akik őket irányítják és „ugráltatják” – főként, ha a pénztárcájukban turkálnak, nem kis összeget bezsebelve. Kis időre azonban mégis vállalják ezt a szerepet. A férfiak valójában a kedves, intelligens, gondoskodó nők mellett érzik jól magukat. Olyanok társaságában, akiknek bombázó kellékek nélkül is ragyogó és bájos a kisugárzásuk, akik figyelnek és nem csak diktálnak

Mit tesznek a bombázó női társaikkal?
– Összezavarják őket, s önbizalomhiányt alakítanak ki bennük. Azt sugallják, hogy legyünk még vékonyabbak, még nagyobb mellűek, hosszú és vékony lábúak, ránctalanabbak, magabiztosabbak, önérvényesítőbbek, s sokkal-sokkal szebbek. Becsapnak bennünket és alaposan megtépázzák magunkba vetett hitünket.

Hogyan lehet bombázó a hétköznapi  nő?
– Nem kell mindenkinek bombázónak lennie!  Ha valaki például 4-5 kilót szeretne leadni, s ez sikerül is, lehet, hogy nem lesz címlaplány, de sokkal jobban fogja érezni magát a bőrében. A titok önmagunk elfogadásában rejlik, nem a reklámok sugallta képekben. Nem lehet mindenki egy méter nyolcvan centi és 55 kiló, nem hordhat százas fölötti melltartót. De attól még csodálatos, elbűvölő személyiségű, értékes és szép nő lehet – állítja a szakember, majd hozzáteszi: – Az a férfi, aki olyanná akarja átváltoztatni kedvesét, amilyen az soha nem lehet, jobb, ha tovább áll és a bombázót vadássza.

Ezek is érdekelhetnek