Hó- és hőálló a nyugalom terasza

Nagyon sokan szeretnék meglévő lakásukat egy kicsit bővíteni, jobban kihasználni a lakóteret – és főleg tavasztól késő őszig a mediterrán hangulatot kicsit belopni az életükbe.

ÉletstílusD. Tasnádi Marianna2009. 08. 23. vasárnap2009. 08. 23.
Hó- és hőálló a nyugalom terasza

Ha van egy eddig többé-kevésbé kihasználatlan teraszunk, egy kis fantáziával könnyen eleget tehetünk mindkét kívánalomnak. Egyúttal a nyaralás hangulatát is odavarázsolhatjuk az otthonunkba.

Az első lépés a jó árnyékolás, hiszen senki sem ül szívesen a tűző napon – ezért a példabeli városi, utcára nyíló teraszt is teljes szélességében árnyékoltuk; ennek köszönhetően akár napsütésben, akár csöpögő esőben is teljes értékű életteret kaptunk. Az utcától tömör mellvéd fal választja el a teraszt, a mellette lévő ház erkélyének üvegfalától pedig bambuszrolóval határoltuk el.

A ma már igen elterjedt és praktikus szintetikus rattanfotelek időtálló anyaga lehetővé teszi, hogy a bútorok télen-nyáron kint maradhassanak a teraszon, így legalább a téli napsütést is élvezhetjük itt. A terasz hosszúsága megengedte egy étkezőasztal beállítását, így jó időben kint is étkezhetünk. Javaslom, helyezzünk el a teraszon néhány leandert, pálmát vagy bármilyen más balkonnövényt, mert ezek közelsége még élvezetesebbé teszi a teraszon való tartózkodást.

Ezek is érdekelhetnek