Kell, de még nem az idén az energetikai tanúsítvány

Az épületek energetikai jellemzőinek javítását szolgáló pályázatok kiírásaiban már feltételként kell szerepeltetni az energetikai tanúsítvány meglétét, de az idén ez még nem lesz követelmény - egyebek mellett ezt tartalmazza a Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat.

EnergiaSzabad Föld Online2009. 07. 27. hétfő2009. 07. 27.
Kell, de még nem az idén az energetikai tanúsítvány

A határozat szerint az épület-felújítási - különösen a panel- és lakás felújítási - pályázatok támogatási feltételei között kell szerepeltetni az energetikai tanúsítvány meglétét. A pályázatban szereplő munkák végén javulnia kell a lakás energetikai minőségi osztályának. Például ha a felújítás előtt C energetikai osztályt állapított meg a lakásra a tanúsítvány, akkor a felújítás után B vagy A osztályúnak kell lennie.

A határozat azzal zárul, hogy az idei pályázati kiírásban még nem kell szerepeltetni ezeket a követelményeket. Miután az idei pályázat az ősszel zárul, a kivitelezés jövőre marad. Ha a 2010-es pályázatot is csak nyáron írják ki, akkor a 2011-ben magvalósuló felújításoknál lesz követelmény a lakások energetikai osztályának a javítása - foglalja össze a Greenfo.

Ezek is érdekelhetnek