Buli az egész nyár

A mezőtúri Wanted fesztivállal július elején megkezdődtek azok a nyári zenei rendezvények, amelyek több tízezer fiatalt mozgatnak meg. A Wanteden egyébként olyan neves zenekarok is felléptek, mint a Kispál és a Borz, a Heaven Street Seven, a Tankcsapda, de nem hiányoztak a kezdő bandák sem.

FiatalokPethes József2004. 07. 09. péntek2004. 07. 09.
Buli az egész nyár

Mezőtúron ugyanis hagyomány már a tehetségkutató verseny, ahol a szakmai zsűri mellett a közönség is véleményt nyilvánít.Tehetségkutatás lesz Pécsett is, a Malom-völgyben, ahol a július 6-10. között tartandó rockfesztiválon száz zenekar lép fel, többek között a Pokolgép, az Ossian, az Akela és a Hétköznapi csalódások.Lapunk megjelenésének idején nyitja meg kapuit a legnagyobb dunántúli rendezvény, a soproni Volt fesztivál. A háromnapos buli tíz helyszínen zajlik, százötven zenekar és DJ lép fel, lesznek sportprogramok és filmvetítések is. A mezőtúri ajánlóban már felsorolt bandákon túl többek között zenél Ákos, Emil Rulez, a Beatrice, a Bikini, Jamie Winchester és Hrutka Róbert, az R-GO, az Anima Sound System és Sub Bass Monster is.

{p} A világzene kedvelőinek igazi csemege lesz egy tizennyolc tagú kubai zenekar, a Cuban Grammys és Boban Markovic együttese.Július 9-től 11-ig bluesfesztivált tartanak Pakson, a Dunapatajhoz közeli Szelidi-tó partján pedig megrendezik az Eszement fesztivált, hat helyszínen százötven zenekar fellépésével.Borsod-Abaúj-Zemplén megye két rendezvénysorozattal várja a fiatalokat, a július elején kezdődő Dixieland-ünneppel és július 7-12. között a diósgyőri várban a Kaláka folkfesztivállal, ahol a hazai zenészek mellett külföldiek is fellépnek. Tokajban július 14-től 18-ig tart a Hegyalja Fesztivál, ahol hat színpadon népszerű itthoni és külföldi rockegyüttesek lépnek fel, és a tavalyihoz hasonló siker várható.A Győri nyári fesztivál július 25-ig tart, minden este más fellépővel, a strandon ingyenes belépővel. A Misztrál fesztivált idén Nagymaroson rendezik meg, s a házigazda Misztrál együttes mellett fellép a Vujicsics, a Makám és a Kolompos zenekar is.Várhatóan hatalmas buli kerekedik Fonyódon is július 21-25. között az egyetemisták és főiskolások országos turisztikai találkozóján. Az EFOTT-on szintén fellép a Tankcsapda, a Kispál és Borz, a KFT, valamint Alvin és a Mókusok.A nyár legnagyobb bulijának az idén is a Sziget-fesztivál ígérkezik, amelyről külön közlünk majd előzetest.

Ezek is érdekelhetnek