Teremfoci, magyarosan

Szombaton a viszontagságos időjárás miatt egyelőre teremben feszülnek egymásnak a focisták. Régóta vitázik a szakma, hogy szükség van-e efféle műfüves focira, ám miután Németországban és Ausztriában nagy divat, hát meg kellett honosítani itt is.

FiatalokKun Zoltán2005. 01. 07. péntek2005. 01. 07.
Teremfoci, magyarosan


Ezzel nincs is baj, a szurkolók élvezik a játékot, a csapatokat fellelkesíti az akár többmilliós fellépti díj, a ligában meg örülnek, hogy néhány hétre el lehet terelni a közönség figyelmét az egyre kellemetlenebb csődhelyzetekről.
Persze mifelénk a teremfoci sem elsősorban a gólokról szól: rögvest egymásnak esett szervező és másodosztályú csapatvezető, hogy az NB I B miért nem képviselteti magát a tornán, és a vita eredménye az lett, hogy a külföldi álomcsapatok helyett inkább a második vonal két válogatottja indul - a torna nemzetközi jellegét azért a jó nevű szlovák Artmedia Bratislava biztosítja... Eközben a tévéközvetítés miatt máris változtatni kellett két selejtező időpontján, és egyfolytában sírnak az újpestiek, mert utazniuk kell 245 kilométert, miközben a többi fővárosi alakulat többsége helyben marad - a nyíregyházi csoportbeosztás amúgy tényleg tragikus, hiszen a hazaiak és a lilák mellett ott a Diósgyőr, a Békéscsaba és a Fehérvár. Félő, a biztonság garantálásához kevés lesz a teljes kelet-magyarországi rendőri állomány.
A selejtezők kezdetéig egy nap van hátra - úgyhogy a csoportbeosztás és a program még könnyen változhat...