Mindent a tehetségekért

Idén is jelentős összegeket fordít a Mol a tehetséges fiatalok felkarolására, a beteg gyerekek gyógyítására, a sportra és a művészetekre - jelentette be Hernádi Zsolt elnök-vezérigazgató.

FiatalokPethes József2005. 02. 18. péntek2005. 02. 18.
Mindent a tehetségekért

Az eddigi támogatási formákhoz képest újdonságnak számít, hogy a cég tartósan beteg vagy súlyos betegségből lábadozó gyermekek számára művészetterápiás kurzusokat is támogat, melyek elősegíthetik a gyermekek gyógyulását.  Ahogy az elmúlt években, úgy az idén is diagnosztikai és terápiás eszközöket is adományoz gyermekosztályok, illetve velük foglalkozó alapítványok részére. A program keretében több tízmillió forint használható fel.
A társaság szintén több tízmilliós összeget különített el arra a célra, hogy segítse a tehetséges fiatalok kibontakozását, szakmai fejlődését. Gyakran előfordul ugyanis, hogy nemzetközi tanulmányi, művészeti, avagy sportversenyeken kiemelkedő eredményeket elért magyar gyerekek számára saját környezetük - az iskola, az önkormányzat vagy a család - nem tudja biztosítani a továbblépéshez szükséges körülményeket.
Tehetségtámogatásra a sport területén is nagy szükség van. A társaság az OTP-Mol Bozsik Labdarúgó Akadémia alapító tagjaként segíti a hazai futballutánpótlás nevelését, a fiatalok felkészítését, képzését. Az akadémia támogatásával mintegy százezer lelkes fiatalnak biztosít sportolási lehetőséget.
A cég számára változatlanul fontos szempont a hazai pályán rendezett nagy nemzetközi versenyek támogatása is. Együttműködése a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel nagy múltra tekint vissza, a hagyományokhoz híven az idén is a szövetség gyémánt fokozatú támogatója. Újdonság ugyanakkor, hogy a társaság elvállalta a 2006-os szegedi kajak-kenu-vb kiemelt támogatását, és mindent megtesz azért, hogy legjobbjai a világbajnokságra is felkészülten érkezzenek. Egyéniben továbbra is támogatja Vereckei Ákost és Kovács Katalint, valamint idén először Paksi Tímea Eb-, vb-aranyérmest, illetve Vajda Attila olimpiai bronzérmest.
A Mol a Magyar Olimpiai Bizottság arany fokozatú szponzoraként hozzájárult a hazai csapat sikereihez a tavalyi, Athénban megrendezett olimpián. A sportolók kiemelkedő teljesítményének és a bizottság munkájának elismeréseképpen a társaság most kétmillió forint értékben üzemanyag-támogatást ad az aranyérmes olimpikonoknak.
A hazai sportélet sikerei közé sorolható a Mol-csoport által szponzorált Sebestyén Júlia teljesítménye a torinói műkorcsolya Európa-bajnokságon. A cég támogatásával ért sikeresen célba a Szalay-Bunkoczi és a Kis-Czeglédi páros a Mol Dakar-team tagjaiként.
A cég legújabb szponzorációs tevékenységei közé tartozik, hogy 2005-ben a magyar bobcsapat arany fokozatú támogatója lesz. A Mol a kiemelkedő teljesítményt külön is nagyra értékeli, ezért támogatja kiemelten a MIZO Pécsi VSK női kosárlabdacsapatot. A társaság továbbra is folytatja a korábbi években kialakított szponzorációs gyakorlatát, ennek alapján támogatásban részesíti az EVO gyorsulási versenyeket, Veres Zoltán műrepülő Európa-bajnokot, valamint a Majthényi-Domonkos világbajnok vitorlás párost.

Ezek is érdekelhetnek