Puskaropogás Gyöngyösön

Különös "fegyverek" kiállítására invitálja az érdeklődőket április 4-étől a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola. Ezúttal azonban nem pisztolyokat vagy karabélyokat, hanem - az országban elsőként - egy különleges arzenált mutatnak be: a vizsgákhoz, zárthelyikhez használatos tiltott segédeszközöket.

Fiatalok2005. 04. 01. péntek2005. 04. 01.
Puskaropogás Gyöngyösön

Aki sohasem puskázik, az őrült. Aki néha puskázik, azt elkapják. Aki mindig puskázik, az buta marad - ez a tárlat mottója.
Aki görnyedt már órákat egy aprócska papírcetli fölé, hogy légypiszoknyi betűkkel teleírja matekegyenletekkel, az jól tudja, hogy egy igazi "hatlövetű" elkészítése emberpróbáló munka. Gyakran több időbe telik, mint bebiflázni a tananyagot. Körzőheggyel golyóstollba karcolt évszámok, mobiltelefonba pötyögtetett tételek: az ötlettár kifogyhatatlan.
A puskakészítés valójában a tanulási folyamat része, hiszen a diák megtanulja kiemelni a lényeget - vélik a bölcs tanárok, akik ennek ellenére sasszemmel figyelik a vizsgázókat. A ravaszt nem húzzák meg, de az ügyetlen puskázót igen - mondogatják a mátraalji főiskola oktatói, akik maguk is hozzájárultak néhány elkobzott darabbal a hallgatóktól összegyűjtött illusztris anyaghoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek