Csötönyi kiütéssel

Nagy bajban lehetett az Európai Ökölvívó Szövetség, hogy rendkívüli közgyűlésen kellett rendbe tennie dolgait. A küldöttek egyetértettek a "pártütőkkel", akik azt állították, a birtokon belüli vezetés tönkreteszi a sportágat.

FiatalokPalágyi Béla2006. 01. 20. péntek2006. 01. 20.
Csötönyi kiütéssel

Jöttek hát az új emberek, Csötönyi Sándorral az élen, aki olyan elsöprő programbeszédet mondott, hogy azzal maga mellé állított szinte mindenkit. Bebizonyosodott ez a tételes szavazáson is, mivel a mi emberükre adták legtöbben a voksukat, ám Csötönyi Sándor elegánsan maga elé engedte az orosz Eduard Huszajnovot, és beérte az első alelnöki poszttal. Így is ő lesz az európai szövetség egyik erős - ha nem a legerősebb - embere, arról nem is szólva, hogy az elnöki székbe huppanó Huszajnov soha nem fogja neki elfelejteni e gesztust.
Most már csak arra lehetünk kíváncsiak, mit profitál ebből a honi ökölvívó sport, amelynek az utóbbi években, mondjuk meg, nem volt erőssége a diplomácia.
Jókor jött számunkra ez a "rendszerváltás" a kontinens élén, hiszen a legmagasabban jegyzett bunyósaink ma már a profi ligában öklöznek, a nyomukban lihegő ifjú tehetségeket pedig jó, ha segíti némi sportdiplomáciai hátszél. Mert ugyan a kötelek között az erő és az ügyesség dominál, mégis a bírák pontozókészülékein dőlnek el a legfontosabb dolgok.
Szerencsére tudja ezt Csötönyi Sándor is, akinek máris sokat köszönhet a magyar bunyó.

Ezek is érdekelhetnek