István még király

Kisteleki István személyében új elnöke van a Magyar Labdarúgó Szövetségnek, ami csupán azért érdekes, mert Kisteleki többször is kijelentette, ő semmiképpen nem lesz MLSZ-elnök, mi több, még a választás napján is visszalépett. Persze, egy visszalépés nem visszalépés, így a küldöttek könyörgésére nagy kegyesen újra versenybe szállt, hogy a második fordulóban 66-30-as szavazataránnyal legyőzze Pellady Pétert.

FiatalokKun Zoltán2006. 03. 03. péntek2006. 03. 03.
István még király

Már az is sokat elmond a magyar futballviszonyokról, hogy Kisteleki és Pellady között kellett dönteni. Egyéb lehetőség sajnos nem volt.
Pellady Péter például nem tud magyarul. Ez nem baj, ettől még valaki simán elvezetheti az MLSZ-t, legfeljebb fizet egy tolmácsot, bár akkor is mosolyogtató, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöki tisztségére pályázó jelölt egészen elképesztő mondatokat képes összerakni. Talán a csúcs az volt, amikor megjegyezte: "Amit Kisteleki úr kimondott a szájából, azért nincs elnöke a futballnak." (A magyartanárnő olvasókat és Grétsy nyelvészprofesszor urat tessék gyorsan fellocsolni.) Persze, ahogy egy kolléga megjegyezte, a jelölt magyartudásának hiánya lenne a legkisebb baj vele. Az elmúlt két évben ugyanis olyan mértékű pénzlenyúlásba kezdett a szövetség kizárólagos marketingpartnereként, ami a profi műkincsrablókat is mélységes pirulásra késztette volna - és ez hiba. Mi több, tevékenyen segédkezett Matthäus - alighanem adócsalásra épülő - szerződésének megkötésében, ami viszont már bűn. Úgyhogy a szurkolók szemében Pellady Péter hiteltelen ember.
Kisteleki István tud magyarul. Legalábbis beszél; de az nem biztos, hogy ért is. Mert ő, aki a tisztesség lovagjának hirdeti magát, talán tisztában lehetne szavai súlyával. Azt még lenyeltük, hogy néhány hónapja a rend, fegyelem, törvényesség jelszava mellett csak az hangzott el többször tőle, nem kíván MLSZ-elnök lenni, aztán mégis jelöltette magát. Ám az már igen csúf arcul csapása volt a korrektségnek, amikor felajánlotta Pelladynak, hogy együtt lépjenek vissza, majd amikor ellenfele igent mondott, ő hirtelen meggondolta magát. A szurkolók szemében így Kisteleki István ugyancsak hiteltelen ember, és néhány hónapon belül valószínűleg lesz egy erősebb ellentábora, amely a megbuktatására tör.
Ahogy Rejtő Jenő mondta volna: az elnökjelöltek között volt rossz hírű, és volt még rosszabb hírű. Csak egy nem volt: kétes hírű.

Ezek is érdekelhetnek