Hányat pördül velünk a kaucsuklabda?

FiatalokLázár Lajos2007. 03. 23. péntek2007. 03. 23.
Hányat pördül velünk a kaucsuklabda?

- Két éremmel elégedett lennék, bármilyen színű is - mondta Téglás Péter, a női válogatott szövetségi kapitánya. - Csapatban a nyolc közé jutásért Románia lesz az ellenfelünk. Két évvel ezelőtt a románok nyerték az Eb-t, de a régiek közül már senki sem játszik náluk, így van esély a továbbjutásra. Ha ez sikerül, akkor várhatóan Ausztria együttesével mérkőzünk, amelyet a közelmúltban 3-1-re vertük. Most is arra számítok, hogy a Tóth Krisztina, Lovas Petra, Póta Georgina, Li Bin összetételű csapat diadalmaskodik, és ebben az esetben már bronzérmesek lehetünk. Egyéniben Tóth Krisztina, párosban a Póta-Tóth kettős lehet a dobogó közelében. Pergel Szandrával kiegészülve a csapat tagjai valamennyien egyéniben is indulnak. Néhány sérülés zavarta ugyan a felkészülésünket, a Németországban profiként szereplő Tóth később csatlakozott a kerethez, de remélem, ez nem befolyásolja majd azt, hogy a tervünket elérjük és érmekkel térjünk haza.
A férfiak mezőnyében Magyarország válogatottjának nincs esélye, hogy a legjobbak között végezzen. Az elmúlt évek teljesítménye alapján a mostani Európa-bajnokságon a Challenge-divízióban indulhat, azaz nincs a legjobb tizenkettő között. Harczi Zsolt szövetségi kapitány szerint mindenképpen javítani kell, a második vonalban a döntőbe jutással kiharcolható a Szuper-divízióba kerülés a következő Eb-re. Az első ellenfél Szlovénia válogatottja lesz, majd a spanyol együttes következhet. Ez a két csapat verhető, és ha valóban így lesz, akkor az utolsó meccs eredményétől függetlenül magasabb osztályba léphetünk. A csapat tagjai Jakab János, Zwikl Dániel, Pázsy Ferenc és Fazekas Péter lesznek. Egyéniben és párosban is asztalhoz állnak, rajtuk kívül még Zombori Dávid is indul egyéniben.
- Reálisan nincs esély arra, hogy bármelyikük is érmet szerezzen egyéniben vagy párosban - nyilatkozta Harczi Zsolt. - A cél az, hogy a ranglistán nálunk hátrább sorolt versenyzőktől ne kapjunk ki. Az már kellemes meglepetésnek számítana, ha a mieink közül bárki legyőzne nála esélyesebbet. Titokban azért remélem, hogy lesz erre példa, és bejut valaki a legjobb nyolc közé. Ez azt jelentené, hogy léptünk egyet előre az európai mezőnyben.

Ezek is érdekelhetnek