Termelők vezetik a Parmalatot

November elseje óta a debreceni Alföldi Tej Értékesítő és Beszerző Kft. (AT) irányítja a Parmalat Hungaria Tejipari Rt. székesfehérvári tejfeldolgozó üzemét. Mélykúti Tibor, az AT ügyvezetője a Szabad Földnek elmondta: a fehérvári üzem ezentúl az Alföldi Tej Kft. tejfeldolgozója lesz, s ez az első olyan üzem, mely kizárólag hazai tejtermelői tulajdonban van. Az AT ugyanis nem a Parmalat Hungaria Rt.-t vásárolta meg 1,67-1,8 milliárd forint közötti áron, hanem annak fehérvári üzemét a berendezési tárgyakkal, két ingatlant és a Pille márkanév használati jogát.

GazdálkodásB. Tóth Máté2005. 11. 04. péntek2005. 11. 04.
Termelők vezetik a Parmalatot

A Parmalat Rt. felszámolása folytatódik, optimális esetben 2006 közepén tudják kifizetni a hitelezőket - közölte Somogyi Ferenc felszámolóbiztos. Korábbi információi szerint D kategóriában, ahová a tejtermelők, csomagolóanyag-szállítók is tartoznak, 40-50 százalékos megtérülés várható, vagyis a követelések csupán ilyen arányban fizethetők ki.
A fehérvári üzemben október 31-én teljes körű leltárt tartottak, s 500-700 millió forint értékű készletet tártak fel. A Parmalat Rt. felszámolása befejezéséig gyárthatja Parmalat márkanéven a termékeit - erre a cég olasz tulajdonosaitól a felszámolóbiztos jogot szerzett -, így ha az AT továbbra is Parmalat márkanéven kíván tejtermékeket gyártani, erről külön meg kell állapodnia az olasz licenctulajdonosokkal. Mélykúti Tibor ezzel kapcsolatban bizakodó, s mint mondta: az olaszokkal november közepén egyeztetnek a licencdíj összegéről, illetve a nyers és a fölözött tej Olaszországba - főként a Parmalat központjába - való szállításának folytatásáról. Az AT raktározási gondjainak enyhítésére nemrégiben bejelentett egy harminc új dolgozó felvételét igénylő fehérvári beruházást. Az üzem területén egyebek mellett megépül egy hűtő- és egy szárazáruraktár is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket a Szabadföld Google News oldalán is!

Ezek is érdekelhetnek