Ilyen állapotban van a kórházba került Dévényi Tibor
origo.hu
Lám, eltelt tíz kolbászünnep Csabán, és a Dél-Alföld évente hatvanezer érdeklődőt vonzó rendezvényének forgatagában még mindig hallani valami érdekeset a híres csemege készítésének titkairól.
Történetesen Krajcsó Pali bácsi életműdíjas hentesmestertől, aki elárulja: "Sokan azt hiszik, hogy már a mi időnkben is azért adtak tíz kiló vegyes sertéshúshoz a húsz deka édes paprika mellé legalább öt deka erőset, hogy megizzassza fogyasztóját, meg aztán jobban csússzon rá a borocska. Bár ebben is van valami, a lényeg, a paprika kiűzte az összes baktériumot, így tovább elállt, egészen a következő nyárig." A disznótorok valódi ideje a karácsony közeledte, jó alkalom a családnak a találkozásra, lesz elég fogyasztanivaló az ünnepeken, nem utolsósorban pedig a disznóvágás csípős hidegben az igazi. Ambrus Zoltánt, a csabai kolbászfesztiválok szervezőjét már a következő év foglalkoztatja: készülnek a tizenegyedik fesztiválra. "A legmesszebbmenőkig igyekszünk megőrizni a rendezvény civil jellegét! Hihetetlen nagy öröm, amikor román, szlovák, szerb és szlovén kolbásztöltő zsíros kézzel magyaráz egymásnak az asztalok között, és minden mást elfelejt, egy délelőttre legalábbis egészen biztosan..."
Felvételünkön: Uhrin Zoltán elnök vendége Benkó Sándor klarinétművész
origo.hu
borsonline.hu
life.hu
hirtv.hu
haon.hu
origo.hu
mindmegette.hu
vg.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu
origo.hu